Institut Ramon LLull

La Universitat de Mòdena, a Itàlia, organitza una Jornada Lul·liana

Cultura.  Mòdena, 03/05/2016

La Universitat de Mòdena celebrarà el proper 3 de maig una Jornada Lul·liana, és a dir, una jornada d’estudi dedicada a la difusió de l’obra i del pensament de Ramon Llull. L’acte, que s’emmarca dins els actes programats per l’Any Llull, consistirà principalment en una desena de conferències sobre Llull a càrrec d’acadèmics catalans i italians, així com també una visita guiada al fons lul·lià de la Biblioteca Estense Universitaria de Mòdena.




El Teatro della Fondaziona del Collegio San Carlo de Modena acollirà una sèrie de breus conferències que tenen per objecte relacionar la figura de Llull amb un àmbit concret de les humanitats, i que aniran a càrrec de diversos especialistes catalans i italians, com Elena Pistolesi (Università di Modena e Reggio Emilia), Marta M.M. Romano (Università di Palermo), Lola Badia (Universitat de Barcelona), o Simone Sari (Centre Ramon Llull - Barcelona).

A més, el dia serà una oportunitat per aprendre més sobre el patrimoni de la Biblioteca Estense de Mòdena, que custodia, com a documents més rellevants, un important nucli de textos alquímics pseudol·lulians de primer ordre; un testimoni de l’Ars amativa de Llull; i dues traduccions de la zona de Véneto del Llibre de Meravelles. Aquests textos, que són importants per a la història del lul·lisme italià, seran exhibits per primera vegada en una exposició documental a la Biblioteca Estense.

Adjuntem el programa complet de la Jornada Lul·liana de la Universitat de Mòdena.

La jornada forma part de les activitats programades per l’Any Llull, que commemora el setè centenari de la mort de l’escriptor i pensador mallorquí

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"