Institut Ramon LLull

La Universitat de Belgrad celebra 10 anys de docència d’estudis catalans convidant el cantautor Roger Mas

Llengua.  Belgrad, 04/03/2016

La Universitat de Belgrad, a Sèrbia, commemora el propers 4 i 5 de març que es compleixen 10 anys que imparteix docència d’estudis catalans. Com a actes principals, la Facultat de Filologia ha programat un seminari sobre la vida i obra de Jacint Verdaguer a càrrec de Roger Mas, i un concert del cantautor acompanyat del pianista Xavi Guitó i el contrabaix Arcadi Marcet.




Al seminari sobre Jacint Verdaguer, el músic Roger Mas explicarà als estudiants d’on sorgeix el seu interès pel poeta i prevere català del segle XIX, i presentarà alguns dels aspectes més importants de la vida i l’obra de Verdaguer. Abans del seminari, l’alumnat serbi d’estudis catalans ja s’haurà apropat a la figura de Verdaguer a través de diverses sessions especials a l’aula.

La segona activitat de l’aniversari consistirà en un concert de Roger Mas, acompanyat del pianista Xavi Guitó i el contrabaix Arcadi Marcet. Els tres músics presentaran a l’alumnat de català (actual i antic) les diferents peces de Roger Mas a partir de poemes de Jacint Verdaguer, com també d’altres de les cançons més populars del cantautor de Solsona.

La Universitat de Belgrad va començar a oferir estudis catalans amb el suport de l’Institut Ramon Llull el curs 2005-2006. A partir d’aquest curs acadèmic 2015-16 ha entrat en vigor un nou pla d’estudis que inclou, a banda de les ja tradicionals assignatures de llengua catalana contemporània en diferents nivells, altres assignatures de caire més cultural.

A més, la universitat té per costum complementar els estudis que ofereix amb seminaris de cultura catalana que compten amb la participació de professors convidats –Encarna Atienza, Llorenç Comajoan, Glòria Bordons-, així com també de poetes i músics catalans –Enric Casasses, Dolors Miquel, La troba Kung-Fú.

Els estudis catalans a la Universitat de Belgrad es van iniciar el curs 2005-2006 i han estat acollits al llarg dels anys amb un interès creixent. El curs passat s’hi van inscriure gairebé 150 estudiants.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"