Institut Ramon LLull

La Universitat de Verona acull el congrés internacional ‘Poesia, poètiques i cultura literària’

Literatura.  Verona, 18/02/2016

Del 18 al 20 de febrer, l’Associació Convivio, dedicada a l’estudi de la poesia de cançoners, organitza a la Universitat de Verona el congrés internacional Poesia, poètiques i cultura literària. El congrés, el cinquè que celebra l’associació, comptarà amb la participació de professorat de les universitats catalanes, valencianes i de les Illes Balears i ha previst, en el marc dels actes programats per l’Any Llull, la presentació de la traducció a l’italià del Llibre de les bèsties de Ramon Llull. La mateixa presentació també tindrà lloc a l'Ateneo Veneto, a Venècia, també el 18 de febrer.




La conferència plenària del Vè Congrés Internacional de l’Associació Convivio anirà a càrrec del Prof. Vicenç Beltran, de la Università la Sapienza di Roma, amb Crítica genética de poesía cuatrocentista: Joan Berenguer de Masdovelles.

També participaran al congrés, entre d’altres, la professora de la UAB Adriana Camprubí, que impartirà la conferència Cuando lo sagrado se vuelve profano. De San Marcial de Limoge a los trovadores; Marta Marfany, de la Universitat Pompeu Fabra, amb La recepción de Dante y Petrarca a finales del siglo XV: traducciones poéticas al castellano;  i Tomàs Martínez, de la Universitat Jaume I, amb la conferència Bernat Fenollar en los cancioneros.

Un altre dels actes que acollirà la Universitat de Verona dins el congrés internacional Poesia, poètiques i cultura literària és la presentació del volum Libro de le bestie. Traduzione veneta trescenta (2015, Edizioni dell’Orso), que s'inscriu dins les activitats programades per l’Any Llull.

La mateixa presentació també es durà a terme el 18 de febrer a Venècia, a l’Ateneo Veneto. Organitzada en col·laboració amb la Universitat de Venècia, consistirà en una conversa entre l’autora de la traducció, Marcella Ciceri, l’autor del prolèg del llibre, Patrizio Rigobon, i diversos estudiosos procedents de l’àmbit universitari.

Adjuntem el programa complet del congrés.

La Universitat de Verona forma part de la xarxa de més de 150 universitats d’arreu del món que imparteix docència de català

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"