Institut Ramon LLull

El Festival Internacional de Cinema de Berlín selecciona quatre films catalans

Cinema.  Berlín, 11/02/2016

La 66ena edició del Berlinale, el Festival Internacional de Cinema de Berlín, que se celebra de l’11 al 22 de febrer, projectarà en diferents de les seves seccions quatre films catalans. S’hi podran veure el curtmetratge En la azotea, de Damià Serra; la pel·lícula Campo a través. Mugaritz, intuyendo un camino, de Pep Gatell i la Fura dels Baus; Tras el cristal, d’Agustí Villaronga; i el projecte de Carla Simón Estiu 1993, dins la secció Project Labs.




El curtmetratge En la azotea, digirit per Damià Serra i produït per ESCAC Films. competirà a la secció Berlinale Generation KPLUS, dedicada especialment al públic jove, i optarà al premi Crystal Bear. 

Per altra banda, el festival també projectarà 3 pel·lícules catalanes. Campo a través. Mugaritz, intuyendo un caminopel·lícula de Pep Gatell i la Fura dels Baus, obrirà la secció Culinary Cinema, dedicada a explorar la relació entre gastronomia, cultura i política. Tras el cristal (1987), d’Agustí Villaronga, serà homenatjada, entre d'altres films, en motiu de la celebració del trentè aniversari dels Teddy Award del festival, l’únic guardó LGBTIQ oficial d’un festival de primer nivell al món. Finalment, el projecte Estiu 1993, de Carla Simón, ha estat seleccionat al Project Labs que forma part del campus Berlinale Talents del festival, on  tindran la oportunitat de presentar el projecte i treballar per millorar-lo amb l’assessorament d’experts.

Paral·lelament al festival, se celebra l’European Film Market,  una de les fires de cinema més importants del món, on s’hi reuneixen un gran nombre de productors, agents i distribuïdors de cinema per buscar oportunitats de negoci. Als Market Screenings s’hi projectaran12 títols catalans: Un dia perfecte per a volar,  de Marc Recha; L’adopció, de Daniela Fejerman; Barcelona nit d’hivern, de Dani de la Orden; Techo y comida, dirigida per Juan Miguel del Castillo; Palmeras en la nieve, de Fernando González Molina; Requisitos para ser una persona normal, de Leticia Dolera; Segon origen, de Carles Porta; Incidencias, de José Corbacho i Juan Cruz; La novia, dirigida per Paula Ortiz; The Chosen, d’Antonio Chavarrías; El mal que els homes fan, de Ramon Termens; i Vulcania, de José Skaf.

Una cinquantena d’empreses catalanes entre productors, distribuïdors i agents de vendes viatjaran a la capital alemanya a la recerca de projectes, coproductors o vendes de la mà de Catalan Films & Tv, que compta amb un estand a l’European Film Market.

El de Berlín és un dels cinc festivals de cinema més importants d’Europa, juntament amb els de Cannes, Venècia, Rotterdam i Locarno

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"