Institut Ramon LLull

El documental 'Bajarí' s’estrena a Nova York dins el Dance of Camera Festival

Cinema.  Nova York, 13/02/2016

La 44ena edició del Dance of Camera Festival celebra des del cinema diversos gèneres musicals com el ballet, el jazz o la dansa  gitana. En aquest marc, el festival inclou en la seva secció oficial la pel·lícula-documental Bajarí, la indagació de la directora Eva Vila sobre les arrels del flamenc a Barcelona. Es projectarà a la Film Society of Lincoln Center de Nova York el 13 de febrer.




Bajarí és una mirada al flamenc que avui en dia es pot trobar a Barcelona de la mà de la comunitat gitana, que manté viva la seva dansa tradicional al llarg dels anys. Seleccionada a l’International Documentary Filmfestival Amsterdam l’any 2012 i al Festival de Cine Español de Málaga l’any 2013, el documental es podrà veure al Dance of Camera Festival el 13 de febrer gràcies a la col·laboració de l’Institut Ramon Llull, que també ha permès la presència al festival de la directora del film, Eva Vila, per un torn obert de preguntes amb els assistents.

 

Bajarí (2013)

Eva Vila

Documental, 84’

‘El flamenc passa de generació en generació a la comunitat gitana que va donar a llum Carmen Amaya, la més gran bailaora de flamenc de tots els temps. La filla de la seva neboda, la Karime Amaya, viatja a Barcelona per seguir els seus passos. El viatge es completa quan Mercedes Amaya “Winny”, la seva mare, decideix acompanyar-la des de Mèxic per preparar un espectacle amb alguns dels més grans talents de la ciutat. Juntes descobriran l’esperit de Bajarí, Barcelona en caló, la llengua dels gitanos.’

Entre el 12 i el 16 de febrer, el festival projectarà una seixantena de pel·lícules relacionades amb el món de la dansa

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"