Institut Ramon LLull

El Tampa Museum de Florida inaugura ‘Human Landscape’, l’exposició de grans escultures de Jaume Plensa

Arts.  Tampa, 24/01/2016

L’exposició Jaume Plensa: Human Landscape, que es va poder veure el passat 2015 al Museu d’Art de Nashville, es trasllada ara al Tampa Museum of Art de Florida, també als Estats Units, on Jaume Plensa és un artista consolidat. L’exposició consisteix en instal·lacions esculturals de gran escala, tant interiors com exteriors, així com obres sobre paper, i es podrà visitar del 24 de gener al 15 de maig.




Jaume Plensa (Barcelona, 1955) és un dels escultors més importants del món, amb més de 30 projectes repartits per ciutats com Chicago, Nova York, Dubai, Londres, Liverpool, Tokyo o Toronto. Interessat no només en les arts visuals sinó també en literatura, psicologia, biologia, llengües i història, Plensa crea unes escultures i instal·lacions que unifiquen les individualitats a través de l’espiritualitat, el cos i la memòria col·lectiva.

Gràcies a la combinació de materials convencionals –vidre, acer, bronze, alumini- amb mitjans més atípics –aigua, llum, so i vídeo- i freqüentment incorporant elements literaris, Plensa porta vint-i-cinc anys creant obres híbrides plenes d’energia i intensitat psicològica.

L’exposició Human Landscape està organitzata per Cheekwood Botanical Garden i arriba a Tampa després d’inaugurar-se a Nashville. Posteriorment, està previst que viatgi al Toledo Museum of Art, a Ohio.

 

HUMAN LANDSCAPE
Tampa Museum of Art. Tampa, Florida, EEUU
23 Gener - 7 Maig 2016

L'any 2012 Jaume Plensa va guanyar el Premi Nacional d'Arts Plàstiques que atorga el Ministeri de Cultura

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"