Institut Ramon LLull

El Festival de Cine de Rotterdam programa quatre pel·lícules catalanes i una retrospectiva de Pere Portabella

Cinema.  Rotterdam, 27/01/2016

El Festival Internacional de Cinema de Rotterdam, que se celebra del 27 de gener al 7 de febrer, ha seleccionat quatre films catalans per incloure a la programació. També dedica una retrospectiva al cineasta Pere Portabella i l’Escola de Barcelona, que preveu la projecció d’una vintena de pel·lícules pertanyents a aquest moviment i una classe magistral del mateix Portabella.




La programació catalana que enguany es podrà veure al festival és la següent: Oleg y las raras artes (2015), d’Andrés Duque; La academia de las musas (2015), de José Luis Guerín; La novia (2015), de Paula Ortiz; i Informe General II. El nuevo rapto de Europa (2015), de Pere Portabella.

Les pel·lícules Oleg y las raras artes, del cineasta barceloní Andrés Duque, i La novia, de Paula Ortiz, es podran veure dins la secció Voices, que projecta noves obres de qualitat de realitzadors ja consolidats. Per altra banda, tant La academia de las musas, de José Luis Guerín, com Informe General II. El rapto de Europa, l’última pel·lícula de Pere Portabella i que s’estrenarà mundialment al festival, s’inclouen dins la secció Deep Focus, que dedica una mirada als realitzadors amb una llarga trajectòria i una obra extensa.

És també dins la secció Deep Focus que la 45ena edició del Festival de Cine de Rotterdam ha decidit organitzar la retrospectiva Pere Portabella i l’Escola de Barcelona, en homenatge al grup de cineastes i intel·lectuals barcelonins que, a mitjans dels anys seixanta i sota la influència de la nouvelle vague francesa, van començar a realitzar un cinema més proper a l’avantguardisme que al cinema clàssic convencional.

El focus Pere Portabella i l’Escola de Barcelona projectarà una vintena de pel·lícules tant de Portabella com d’altres directors del moviment, com Jacinto Esteva, Gonzalo Suarez o José María Nunes. La retrospectiva comptarà amb la presència del mateix Portabella i del també director i crític de cinema Esteve Riambau.

El de Rotterdam és un dels cinc festivals de cinema més importants d’Europa, juntament amb els de Cannes, Venècia, Berlín i Locarno

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"