Institut Ramon LLull

Jornada d’estudi sobre la relació entre poesia i catàstrofe al Centre d’Estudis Catalans de la Sorbonne

Literatura.  París, 11/12/2015

El proper 11 de desembre el Centre d’Estudis Catalans de la Universitat de la Sorbonne de París acull la jornada Poésie et catastrophe. L’activitat s’emmarca dins el cicle transversal Face à la catastrophe, que organitza el Centre d’Investigacions Interdisciplinàries en Móns Ibèrics Contemporanis (CRIMIC) de la mateixa universitat.




Tema que ocupa una posició de privilegi en el pensament contemporani, la catàstrofe ha colpejat la imaginació i nodrit l’obra de nombrosos escriptors. Considerada per Walter Benjamin com una de les cares de la història, la catàstrofe, “que constantment acumula ruïnes sobre ruïnes”, constitueix un concepte que val la pena ser estudiat des dels punts de vista poètic i estètic.

Entesa com a experiència traumàtica, ha tingut des de temps enrere el seu reflex poètic en les llengües catalana, espanyola i portuguesa. Per estudiar i debatre aquest reflex poètic, el CEC convida diferents professors universitaris, que repassaran alguns dels principals poetes i filòsofs de la catàstrofe, com Ramon Xirau, María Zambrano, César Vallejo o Dulce Maria Cardoso.

Adjuntem el programa de la jornada.

Les poetes Luisa Futoransky i Erika Martínez clouran la jornada amb una taula rodona

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"