Institut Ramon LLull

Exposició de ceràmica de Toni Cumella a l’École Nationel Supérieure d’Arquitecture París-Malaquais

Arts.  París, 08/10/2015

L’École Nationel Supérieure d’Arquitecture París-Malaquais, una de les vint escoles nacionals d’arquitectura franceses, acull l’exposició “Ceràmica Cumella: Forger des idées” de l’artista Toni Comella, fill del reconegut ceramista Antoni Cumella. L’exposició s’inaugurarà el 8 d’octubre i es podrà visitar fins el 15 de desembre.




Toni Comella va estudiar enginyeria industrial a la Universitat de Barcelona abans de dedicar-se per complet a la ceràmica, a partir de l’any 1970. Després de la mort del seu pare, l’any 1985, Cumella va reorientar l’activitat del taller Ceràmiques Cumella cap a la creació de projectes arquitectònics i d’obres d’art de gran envergadura.

Des de 1989 a 1992, el seu taller es va encarregar de dos grans treballs arquitectònics: la restauració de la Casa Batlló de Gaudí (juntament amb l’arquitecte Josep Botey) i la del Park Güell de Gaudí (amb els arquitectes Martínez Lapeña i Elías Torres). També ha fet nombroses col·laboracions en projectes com els del parc Diagonal Mar i el mercat de Santa Caterina, els pavellons espanyols de l’Expo 2008 i diverses instal·lacions amb els artistes Frederic Amat, Joan Fontcuberta i Pep Duran.

Actualment el taller de Toni Cumella està treballant en projectes conjunts amb els arquitectes Renzo Piano, Esteve Bonell, Carme Pinós, Kengo Kuma i Amanda Levete.

L’exposició “Ceràmica Cumella: Forger des idées” es pot visitar del 8 d’octubre al 15 de desembre 

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"