Institut Ramon LLull

Joan Rabascall presenta una lliçó de pintura catalana al Centre d’études catalanes de París

Arts.  París, 24/09/2015

Les obres de Joan Rabascall (Barcelona, 1935) sempre transmeten un missatge de crítica social. El 24 de setembre, a les 18.30h, presenta al Centre d’études catalanes de la Universitat París-Sorbona La leçon de peinture catalane, una exposició que presenta una sèrie de nou obres creades en els anys 80 en el curs de l’art sociològic com a crítica de la ideologia subjacent en els missatges dels mass media. L’exposició estarà oberta fins el 22 d’octubre.




Nou fotografies enganxades sobre llenç, serigrafies i muntatges emmarcats desvien amb ironia les representacions banals, els llocs comuns i els estereotips de la pintura acadèmica, com el paisatge, la natura morta o el nu. Es tracta d’una exposició comissionada per Eliseu Trenc.

Joan Rabascall està considerat com un dels artistes més singulars dels catalans de París, amb els seus camarades Miralda, Jaume Xifra i Benet Rossell. Des de 1964 ha participat en un gran nombre d’exposicions tant individuals com col·lectives a França, Catalunya, Itàlia, Estats Units, Brasil i Japó.  

Inauguració el 24 de setembre a les 18.30h al Centre d’études catalanes de la Sorbona

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"