Institut Ramon LLull

Focus català al Festival Mondial des Theatres de Marionnettes de Charleville-Mézières

Escèniques.  Charleville-Mézières, 18/09/2015

L’Institut Ramon Llull presenta el focus català del Festival Mondial des Theatres de Marionnettes de Charleville-Mézières. Sis companyies catalanes presenten els seus espectacles en l’edició 2015 del festival. El focus es presentarà dijous 24 de setembre a les 19h, a la Place de l’Église Saint Remi.




Terra de creació artística i rica en tradicions populars molt antigues, Catalunya sempre ha tingut una relació especial amb el teatre de titelles. El festival de Charleville acull el 2015 sis companyies catalanes dins el mini-focus presentat per l’Institut Ramon Llull. El dijous 24 de setembre es presentarà oficialment el focus, amb la presència de Teresa Carranza, coordinadora de l’arts escèniques de l’IRL, i Raül David Martínez, delegat de l’IRL a París. Els representats del Llull exposaran les accions de l’institut i les seves mesures de suport als projectes artístics catalans.

Elisabet Vallvé i Oriol Ferré, co-directors de la Fira de Teatre de Titelles de Lleida, presentaran aquest festival de referència a Catalunya als espectadors francesos en el mateix acte del dia 24 de setembre. Al seu torn, Toni Rumbau, editor de la triple revista digital Putxinel·li (català) / Puppetring (anglès) / Titeresante (castellà), presentarà com a comissari la gran exposició sobre el món de les titelles Figures del desdoblement, ofert pel centre Arts Santa Mònica de Barcelona a l’octubre per acompanyar el nou festival IF Barcelona, dedicat al teatre de titelles, visual, d’objectes, màquines i fils.

Les sis companyies que formen el focus català al Festival de Titelles de Charleville són Mimaia Teatre, Karla Kracht & Andrés Beladiez, Zipit Company, Insectotròpics, Efimer i Campi Qui Pugui.

Mimaia Teatre presenta Adieu Bienvenida, que ja va oferir al públic del Festival d’Avinyó. L’espectacle, per a tots els públics a partir de 6 anys, serà el dilluns 21 de setembre a les 10h i a les 14h, i dimarts 22 a les 10h. Totes les funcions en francès.

Karla Kracht & Andrés Beladiez porten el seu espectacle Zoomwooz. Està pensat per a un públic adolescent i adult, i les funcions, de 45 min, són en castellà amb subtítols en anglès. Es tracta d’una performance en vídeo en directe amb titelles animats. Divendres 25 a les 21h, dissabte 26 a les 11h, a les 15h i a les 19h, i diumenge 27 a les 11h i a les 14h.

Zipit Company ofereix Jai, el mariner, per a tots els públics i sense text, dissabte 26 a les 11h, 15h i 19h, i diumenge 27 a les 10h, 12h, i 15h.

Insectotròpics, que ha inaugurat la FiraTàrrega d’enguany, porta a Charleville Le Petit Chaperon Galactique, La Caputxeta Galàctica. Un espectacle per a adults, en català, de teatre, vídeo i multimèdia. Dimecres 23 a les 20h i dijous 24 a les 18h i a les 21h. Insectotròpics va actuar a Bell Square de Londres el mes de juny passat.

Efimer presenta el seu espectacle ambulant Traps el dissabte 19 i el diumenge 20 de 15h a 19h i de dilluns 21 a dijous 24 de 14h a 16h i de 17h a 19h. Efimer ha estat aquest estiu amb Traps a festivals de prestigi internacional com el Tollwood Sommerfestival de Munic o Au Bonheur des Mômes de Le Grand-Bornand.

I finalment Campi Qui Pugui, que ha girat per Alemanya durant tot l’estiu, presenta Rats!, un espectacle de carrer itinerant inspirat en el Flautista d’Hamelín. Serà dissabte 19 a les 11h al Point Central i a les 14.30h a Place Ducale; dilluns 21 a les 11h a Point Central i a les 14.30h a Place Ducale; i dimarts 22 a les 11h i a les 14h a Place Ducale i a les 17h a Point Central.

Del 18 al 27 de setembre, amb el suport de l’Institut Ramon Llull

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"