Institut Ramon LLull

Dotze produccions catalanes seleccionades al Festival des Films du Monde de Mont-real

Cinema.  Mont-real, 28/08/2015

En la 46a edició del Festival des Films du Monde de Mont-real (FFM), que se celebra del 27 d’agost al 7 de setembre a la ciutat del Quebec, es presenten una dotzena de films de producció catalana, que competeixen en cinc seccions diferents. El director Ventura Pons, a més de presentar pel·lícula, serà membre del jurat del festival.




L’artèria invisible, del cineasta gironí Pere Vilà i Barceló i protagonitzada per Àlex Brendemühl, Nora Navas, Àlex Monner i Joana Vilapuig, ha estat seleccionada per formar part de la secció Compétition mondiale. Aquesta secció és la punta de llança del festival, i està compsota per les estrenes mundials i internacionals.

El film de Ventura Pons El virus de la por serà a la secció Hors concours, juntament amb Neckan de Gonzalo Tapia. Pel que fa als documentals, Yorgos de Paco Toledo i José Domingo Rivera, i La intèrpret d’Antonio Pérez Molero formen la representació catalana a la secció Documentaires du monde.

A la secció Regards sur les cinémas du monde s’hi presenten sis pel·lícules catalanes: Ara o mai, de Maria Ripoll; The Evil that Men Do, de Ramon Térmens; Sonata per a violoncel, d’Anna Maria Bofarull; El meu vell i el mar, de Manu Benavente; Les petites coses, de Carla Simón; i El corredor, de José Luis Montesinos. El curtmetratge A perro flaco de Laura Ferrés competirà a la secció de Festival du film étudiant.

El propòsit del (Festival Internacional de Cinema de Mont-real) és fomentar la diversitat cultural i l’entesa entre els pobles, propagar l’art cinematogràfic de tots els continents estimulant el desenvolupament d’un cinema de qualitat, donar a conèixer el cinema d’autor i d’innovació, descobrir i encoratjar els nous talents i afavorir trobades entre professionals del cinema de tot el món.

El Festival des Films du Monde de Mont-real 2015 (FFM) és l’únic festival competitiu a Amèrica del Nord reconegut per la Fédération internationale des associations de producteurs de films (FIAPF).

El festival comprèn les següents seccions: Compétition mondiale, Compétition mondiale des premières œuvres, Hors concours, Regards sur les cinémas du monde (Amériques, Europe, Asie, Afrique, Océanie), Documentaires du monde, Cinéma chinois, Hommages, Classiques du cinéma, Festival du cinéma de la francophonie (films repartits entre les seccions del festival), Festival du film étudiant, Cinéma à la belle étoile.

 

Projeccions dels films catalans

L’artèria invisible – 4 de setembre, 9h i 16.30h, Cinéma Impérial

El virus de la por – 31 d’agost, 16.30h, Cinéma Impérial // 1 de setembre, 20h, Cinéma Quartier Latin 9

Neckan – 28 d’agost, 21.30h, Cinéma Quartier Latin 9 // 1 de setembre, 14h, Cinéma Impérial

Yorgos – 31 d’agost, 11h, Cinéma Quartier Latin 15 // 5 de setembre, 11.30h, Cinéma Quartier Latin 15

La intèrpret – 1 de setembre, 14h, Cinéma Quartier Latin 15 // 3 de setembre, 9.40h, Cinéma Quartier Latin 15

Ara o mai – 29 d’agost, 15.30h, Cinéma Quartier Latin 17 // 30 d’agost, 11h, Cinéma Quartier Latin 17

The Evil that Men Do – 3 de setembre, 10h, Cinéma Quartier Latin 11 // 4 de setembre, 21h, Cinéma Quartier Latin 11

Sonata per a violoncel – 31 d’agost, 16.40h, Cinéma Quartier Latin 13 // 1 de setembre, 19h, Cinéma Quartier Latin 13

El meu vell i el mar – 31 d’agost, 16h, Cinéma Quartier Latin 11 // 7 de setembre, 11.30h, Cinéma Quartier Latin 9

Les petites coses – 2 de setembre, 20h, Cinéma Quartier Latin 11 // 7 de setembre, 14.30h, Cinéma Quartier Latin 12

El corredor – 2 de setembre, 16h, Cinéma Quartier Latin 11 // 7 de setembre, 11.40h, Cinéma Quartier Latin 12

A perro flaco – 30 d’agost, 21h, Cinéma Quartier Latin 2

El festival té lloc del 27 d’agost al 7 de setembre

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"