Institut Ramon LLull

‘Born’ s’estrena al Regne Unit en el cicle de cinema català de l’ICA

Cinema.  Londres, 28/08/2015

L’Institute of Contemporary Arts de Londres programa un cicle bimestral de cinema català en col·laboració amb l’Institut Ramon Llull. En la quarta projecció del programa, titulat Catalan Avant-Garde, es projecta el film Born, de Claudio Zulian, que assistirà a la sessió i participarà en el debat posterior. La projecció és divendres 28 d’agost a les 20.50h a la sala Cinema 1 de l’ICA. 




Basada en fets reals, Born segueix les peripècies del calderer Bonaventura Alberni, de la seva germana Mariana i del ric comerciant Vicenç, amb qui els dos tenen comptes pendents. La història s’ambienta en la Barcelona del segle XVIII. La producció la dirigeix el realitzador Claudio Zulian, nascut a Pàdua (Itàlia) però barceloní des de fa anys. La trama està protagonitzada per Marc Martínez, Vicky Luengo, Josep Julien i Mercè Arànega. Està inspirada en el llibre La ciutat del Born de l’historiador Albert Garcia Espuche. La presència del film al cicle bimestral de cinema català de l’ICA de Londres confirma la seva projecció internacional, després de ser presentat i premiat al New York City International Film Festival.

El cicle Catalan Avant-Garde és possible gràcies a la col·laboració entre l’Institut Ramon Llull, l’Institute of Contemporary Arts i Reel Solutions. És la primera vegada que s’estableix un programa regular d’aquestes característiques a la capital anglesa. A més, suposa una gran oportunitat per la implicació de l’ICA, un equipament cultural de prestigi internacional amb gairebé 70 anys d’història. L’objectiu és fomentar entre el públic britànic el coneixement sobre la cinematografia contemporània que es fa a Catalunya.

Les tres primeres pel·lícules projectades van ser Sobre la marxa de Jordi Morató, el 28 de febrer; El cafè de la Marina de Sílvia Munt, el 28 d’abril; i Tots volem el millor per a ella de Mar Coll. Després del film de Claudio Zulian, encara quedaran dues projeccions més: La plaga de Neus Ballús i El cant dels ocells d’Albert Serra.

 

Programació del Catalan Avant-Garde a l’ICA

Dissabte, 28 de febrer - 20.50h | Sobre la marxa (2013) de Jordi Morató

Dimarts, 28 d’abril - 20.50h | El cafè de la Marina (2014) de Sílvia Munt

Divendres, 26 de juny - 20.50h | Tots volem el millor per a ella (2013) de Mar Coll

Divendres, 28 d’agost - 20.50h | Born (2013) de Claudio Zulian

Dimarts, 27 d’octubre - 20.50h | La plaga (2013) de Neus Ballús

Divendres, 18 de desembre - 20.50h | El cant dels ocells (2008) d’Albert Serra

La sessió és divendres 28 d’agost a les 20.50h 

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"