Institut Ramon LLull

La Veronal presenta ‘Voronia’ al festival Tanz im August de Berlín

Escèniques.  Berlín, 27/08/2015

La companyia de dansa La Veronal porta a Berlín el seu espectacle Voronia, en la 27a edició del festival internacional de dansa Tanz im August de la capital alemanya. Actuen els dies 27, 28 i 29 d’agost a les 19h al teatre Schaubühne am Lehniner Platz




La cova de Vorònia, a Geòrgia, al Caucas occidental, és la més profunda de la Terra. La companyia liderada pel coreògraf Marcos Morau s’inspira en aquesta cavitat de més de 2.000 metres per a la seva particular exploració de la idea del mal. En aquesta peça, representada per vint ballarins, la posada en escena es compon per una contraposició d’imatges constant i per una desconstrucció del moviment que confereix a la coreografia un caràcter abstracte i, de vegades, fins i tot violent. L’espectacle explora conceptes com la moral humana i la religió. I Vorònia constitueix, en aquest context, l’al·legoria d’un infern, a la manera de l’hades clàssic o els cercles de La Divina Comèdia, que La Veronal representa mitjançant les figures i imatges simbòliques que omplen l’escenari.

La Veronal és una companyia de dansa internacional formada l’any 2005 per un conjunt d’artistes procedents del món de la dansa, el cinema, la fotografia i la literatura que buscaven nous llenguatges d’expressió. La seva última peça, Voronia, és una coproducció amb el festival Tanz im August.

Tanz im August celebra enguany la 27a edició i presenta 19 produccions, una retrospectiva i al voltant de 60 actuacions d’estrelles i artistes emergents de la dansa contemporània de més de 20 països en 8 localitzacions arreu de Berlín. 

Dijous 27, divendres 28 i dissabte 29 d’agost a les 19h al teatre Schaubühne am Lehniner Platz

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"