Institut Ramon LLull

Jordi Savall gira per Europa durant el mes d’agost

Música.  Europa, 06/08/2015

Jordi Savall ofereix una gira internacional de la mà de l’Institut Ramon Llull. Aquest mes d’agost serà a Suïssa, França, Escòcia, Irlanda i Països Baixos, a més de quatre concerts a Catalunya i un al País Basc. L’any 2014, Savall va rebre la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya, en reconeixement a la seva trajectòria musical i la seva contribució a la cultura catalana. 




El primer concert del mes d’agost que oferirà el músic Jordi Savall és a Gstaad, a Suïssa. Serà el dia 6 a les 19.30h a la Kirche Saanen. Hi interpretarà The celtic viol amb els músics Andrew Lawrence-King i Frank McGuire.

L’endemà es trasllada a Niça per impartir una masterclass pública a les 19h, i al vespre, a les 21h, oferir un concert al Claustre del Monestir de Cimiez. Ambdós actes s’inclouen en el festival Académie de Niça. Savall repetirà el mateix repertori del dia anterior a Gstaad, amb músiques tradicionals irlandeses i escoceses. Ho farà també acompanyat de Lawrence-King (arpa irlandesa i psaltérion) i de McGuire (tambor irlandès bodhrán).

El dia 9 d’agost Savall serà al Festival Internacional d’Edimburg per participar en els Celtic Dialogues, amb el suport de Culture Ireland. El concert serà a les 20h al Usher Hall. Repeteix una vegada més programa amb The celtic viol al costat d’Andrew Lawrence-King, Frank McGuire, i del llegendari violinista irlandès Martin Hayes i el seu col·laborador habitual, el guitarrista nord-americà Dennis Cahill. El concert és una exploració de les arrels conjuntes de la música celta i la música antiga, i serveix per celebrar les tradicions modernes que ells mateixos estan continuant.

Un dia més tard, el 10 d’agost, Savall canvia d’illa i se’n va a Irlanda. El mestre de la viola de gamba actuarà en solitari a The Black Abbey de Kilkenny, en el marc del Kilkenny Arts Festival. El concert serà a les 21.30h i oferirà el repertori de The Spirit of the Viol.

Després de fer tres concerts consecutius al Monestir de Poblet (els dies 14, 15 i 16 d’agost) i un a Torroella de Montgrí (el dia 20), Savall actuarà a Oñati, Guipúscoa, el dia 24. La viola celta serà interpretada al Santuario de Arantzazu, amb Lawrence-King (arpa) i Frank McGuire (percussió).

L’últim concert que farà Savall el mes d’agost serà el dia 28 a Utrecht, als Països Baixos. Tindrà lloc al TivoliVredenburg Grote Zaal, a les 20h, amb el programa Elizabethan & Jacobean Consort Music 1558-1625, que interpretaran Savall i el seu conjunt Hespèrion XXI.

La primera setmana de setembre Savall creuarà l’Atlàntic per actuar a Brasil i Argentina.

 

Gira internacional de Jordi Savall

Agost

06/08   Gstaad (Suïssa)

07/08   Niça (França)

09/08   Edimburg (Escòcia)

10/08   Kilkenny (Irlanda)

14/08   Poblet (Catalunya)

15/08   Poblet (Catalunya)

16/08   Poblet (Catalunya)

20/08   Torroella de Montgrí (Catalunya)

24/08   Oñati (País Basc)

28/08   Utrecht (Països Baixos)

Amb el suport de l’Institut Ramon Llull

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"