Institut Ramon LLull

Laia Solé exposa al Drawing Center de Nova York

Arts.  Nova York, 05/08/2015

L’artista visual i investigadora catalana establerta a Nova York, Laia Solé, inaugura exposició al programa Open Sessions del Drawing Center de Nova York, el dia 5 d’agost. Ho fa al costat del comissari Nicolás Dumit Estévez. 




Laia Solé (Barcelona, 1976) és una artista visual, educadora d’art i investigadora establerta a Nova York. El dia 5 d’agost presenta la seva obra a l’Open Sessions 4, una de les mostres que forma part del programa d’exposicions del Drawing Center, creat per les comissàries Nova Benway i Lisa Sigal. Open Sessions serveix com a plataforma per a artistes per trobar noves aproximacions per contextualitzar i exhibir la seva obra, a través de la conversa, el debat, els programes públics i les instal·lacions d’una galeria. Els participants són artistes, músics, ballarins, directors de cinema, poetes, teòrics i científics; en definitiva qualsevol que estigui interessat en expandir els límits de la pintura.

L’exposició oferirà l’obra de Laia Solé i Nicolás Dumit Estévez, juntament amb la de Colleen Asper & Marika Kandelaki, Matt Bua, Maurice Carlin (amb Anne Gilman, Ethan Hayes-Chute, Annette Knol, Elizabeth Leister i Michael Namkung), Kerry Downey, Maximilian Goldfarb, Brad Killam, Kamau Patton i Lior Shvil. El centre d’interès de l’artista Laia Solé rau en els espais públics i les pràctiques quotidianes dins l’espai públic de les ciutats. S’interessa per l’espai urbà com a terreny per a l’expressió cultural. La majoria de les seves obres són específiques d’un lloc i usen vídeo i fotografia, sovint desenvolupades amb la col·laboració d’agents locals, comunitats, arquitectes, antropòlegs i artistes.

Laia Solé ha impartit classes en diferents institucions educatives, i ha estat involucrada en projectes col·lectius: co-comissariant l’espectacle Apamar: charts, metrics and politics of space (ACVic, 2011), i co-dirigint el fòrum QUAM 2011: Wikpolis. Cartographies and collective creation of the social space (ACVic, 2011). És co-autora del llibre Balkan Suite (Olot, 2008) i ha estat artista resident a la plataforma Trans Art Laboratori: art en context (Hospital de Sant Pau, Barcelona, 2008). La seva obra ha estat exhibida en diversos centres d’art contemporani de tot el món.

L’exposició estarà oberta del 5 al 30 d’agost

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"