Institut Ramon LLull

Antoni Muntadas presentarà a Venècia la seva videoprojecció sobre la ciutat

Arts.  Venècia, 30/07/2015

L'artista Antoni Muntadas (Barcelona, 1942) presentarà durant el pròxim Festival de cinema de Venècia una videoprojecció sobre la ciutat dels canals, "Dérive Veneziane", que es podrà veure en el Movie Village de l'esdeveniment.




La Mostra de Venècia, que celebrarà la seva edició número 72 del 2 al 12 de setembre, ha convidat Muntadas a presentar el seu treball al Palazzo del Casinò i ha destacat que és "un dels artistes vius més importants i part de la primera generació que ha treballat amb vídeo", segons un comunicat.

"'Dérive Veneziane' tracta de Venècia (...) intenta mostrar una altra cara de la ciutat, les coses amagades, desconegudes, misterioses (...) porta nocions de foscor, soledat, descobriment, pèrdua, intriga i 'phantasmagoria'", segons una nota dels organitzadors del Festival.

"Venècia de nit és estimulant, com el que Honoré de Balzac va descriure com a 'flânerie' o la 'gastronomia de l'ull'", han afegit els responsables de la Mostra.

Muntadas va representar Espanya el 2005 en la Biennale, quan va fer un ampli projecte sobre l'evolució de l'arquitectura durant la història d'aquest esdeveniment artístic, i aquell mateix any el Ministeri de Cultura el va guardonar amb el Premi Nacional d'Arts Plàstiques i el Premi Velázquez. EFE

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"