Institut Ramon LLull

Jordi Savall rep el premi europeu Helena Vaz da Silva

Cultura.  Lisboa, 17/07/2015

El musicòleg, intèrpret i director Jordi Savall ha estat distingit amb la tercera edició del Premi Europeu Helena Vaz da Silva, per la seva “contribució a la celebració de la història multicultural d’Europa a través del seu ric patrimoni musical".




El guardó l’atorguen l’associació Europa Nostra i el Centre Nacional de Cultura portuguès, que es dediquen a protegir i divulgar el patrimoni cultural Europa i Portugal, respectivament. El premi Helena Vaz da Silva reconeix aportacions en aquest sentit des de 2013: en les dues anteriors edcions es va distingir l’escriptor italià Claudio Magris i el Premi Nobel de Literatura turc Ohran Pamuk.

El veredicte destaca que, en prop de 50 anys de carrera, Jordi Savall s’ha convertit en un dels més destacats divulgadors de la música antiga del món, amb més de 230 discos enregistrats amb repertoris medievals, barrocs o renaixentistes, amb especial interès en la música hispànica i mediterrània.

El lliurament tirndrà lloc el 12 d’abril de 2016 a la seu de la Fundació Calouste Gulbenkian, a Lisboa. 

Per a la divulgació del patrimoni cultural

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"