Institut Ramon LLull

Jordi Savall continua la seva gira internacional a Àustria, Portugal i França

Música.  Àustria, Portugal i França, 04/07/2015

Jordi Savall ofereix una gira internacional de la mà de l’Institut Ramon Llull. A principis del mes de juliol el reconegut músic català farà un concert i una conferència a Àustria i un concert a Portugal. Després d’una cita a Tortosa, seguirà la seva gira a França, concretament a Narbona, on farà onze concerts en vuit dies. Actuarà llavors a Barcelona abans de tornar a Àustria a finals de juliol, a Salzburg i Graz. L’últim concert de juliol serà a Lessay, França. L’any 2014, Savall va rebre la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya, en reconeixement a la seva trajectòria musical i la seva contribució a la cultura catalana. 




La primera cita de Savall el mes de juliol serà el dia 4, a les 20h, a Feldkirch (Àustria). Tocarà a la Montforthaus el programa Kontra. Punkt! amb la seva formació Hespèrion XXI. L’endemà farà una conferència a la mateixa població austríaca. El dia 7 de juliol Savall oferirà un concert a l’Auditório de Espinho, a Portugal. Serà per interpretar Orient-Occident amb els músics Driss El Maloumi (llaüt) i Dimitri Psonis (santur i percussió), tots dos col·laboradors habituals de Savall i les seves formacions.

Savall s’instal·la a Narbona el dia 12 de juliol per oferir fins a onze concerts en vuit dies. En els concerts Savall es farà acompanyar de les diferents formacions i músics que giren amb ell. El primer d’aquest cicle de concerts serà a la mateixa ciutat de Narbona, on interpretarà Voyageurs de l’âme et du temps, el mateix programa que el dia abans haurà portat a Tortosa, amb Ferran Savall i Hespèrion XXI.

A partir del 15 de juliol, i fins el 19, Savall dirigeix el Festival Fontfroide (Festival de Música i Història per al diàleg intercultural, que té lloc des de 2005 anualment) i oferirà dos concerts cada dia. El dia 15 farà els dos primers concerts a l’Abadia de Fontfroide, Narbona: a les 18h i a les 21.30h. En el concert de la tarda oferirà el programa Hommage à l’Arménie amb els músics Haïg Sarikouyoumdjian (duduk i belul) i Gaguik Mouradyan (kemancha). Al vespre serà Ibn Battuta. Le voyageur de l’Islam el programa que oferiran Hespèrion XXI i músics convidats de Síria, Turquia, Afganistan, Grècia i Espanya, amb Manuel Forcano recitant i Jordi Savall a la fídula, el rebab i a la direcció.

L’endemà dia 16 farà un altre cop doble concert. El de les 18h serà amb Pierre Hamon (flautes) i músics dels Emirats Àrabs. Al vespre, amb Pierre Hantaï i Hespèrion XXI interpetarà Les violes de Louis XIV de Monsieur de Sainte-Colombe, Marin Marais i François Couperin.

El dia 17 a les 18h, Driss El Maloumi (llaüt), Ballaké Sissoko (kora) i Rajery (valiha) faran amb Savall l’Hommage à l’Afrique. A les 21.30h serà el torn de La route de l’esclavage (1550-1750) amb La Capella Reial de Catalunya, Hespèrion XXI i músics convidats de l’Àfrica i el Nou Món, sota la direcció de Savall.

El 18 de juliol a les 18h el concert anirà a càrrec de Balász Maté al violoncel. A les 21.30h l’Euskal Barrokensemble, amb l’Enrike Solinís Aspiazu (llaüt i direcció artística) presentarà Euskel Antiqva: Le Leg musical du Pays Basque, en estrena a França.

L’últim dia de Savall a Fontfroide serà el diumenge 19 de juliol, també amb una doble cita. A les 18h s’oferiran obres de François Couperin amb Pierre Hantaï al clavicèmbal. A les 21.30h Terra Nostra. Hommage à la Terre (M. Locke, J.F. Rebel, G.F. Telemann, M. Marais, A. Vivaldi & J.Ph. Rameau) amb Le Concert des Nations, Manfredo Kraemer com a primer violí i Jordi Savall a la direcció.

El 23 de juliol Savall torna a Àustria després d’haver fet un concert a Barcelona el dia abans, en el marc del Festival GREC. La primera cita és a Salzburg, al Kollegienkirche (Salzburger Universitätskirche) a les 20.30h. Savall oferirà Musikalisches Opfer amb Le Concert des Nations, Pierre Hantaï (clavicèmbal), Manfredo Kraemer (violí I), David Plantier (violí II), Marc Hantaï (flauta), Balázs Máté (violoncel) i Xavier Puertas (violó).

El 24 i el 26 de juliol la cita és a Graz (Àustria). El primer concert serà a Stefaniensaal, on Savall en solitari oferirà Musicall Humors. El dia 26 amb Hespèrion XXI interpretarà Eloge de la folie. Erasme de Rotterdam a Helmut-List-Halle. El dia 28 torna a Salzburg, també al Kollegienkirche (Universitätskirche). Serà amb La Capella Reial de Catalunya i Hespèrion XXI. El programa: Francisco Javier: La Ruta de Oriente. Gastmusiker aus Indien und Japan.

L’últim concert del mes de juliol serà de nou a França, en aquest cas a Lessay. L’offrande Musicale serà interpretat per Le Concert des Nations i Jordi Savall.

 

Gira internacional de Jordi Savall

Juliol

04/07   Feldkirch (Àustria)

05/07   Feldkirch (Àustria)

07/07   Espinho (Portugal)

11/07   Tortosa (Catalunya)

12/07   Narbona (França)

15/07 – 19/07 Fontfroide, Narbona (França)

22/07   Barcelona (Catalunya)

23/07   Salzburg (Àustria)

24/07   Graz (Àustria)

26/07   Graz (Àustria)

28/07   Salzburg (Àustria)

31/07   Lessay (França)

Amb el suport de l’Institut Ramon Llull

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"