Institut Ramon LLull

Jordi Savall actuarà a França, Estats Units i Suïssa durant aquest mes de juny

Música.  França, Estats Units i Suïssa, 02/06/2015

En els propers 30 dies Jordi Savall oferirà vuit concerts: sis a França, un a Estats Units i un a Suïssa. Després d’haver fet parada a Catalunya, amb concerts a Barcelona, a Vilanova i la Geltrú i a Vic, Savall segueix amb la seva gira internacional que el porta per tot Europa, Amèrica del Nord i Amèrica del Sud. Aquesta gira rep el suport de l’Institut Ramon Llull. L’any 2014, Savall va rebre la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya, en reconeixement a la seva trajectòria musical i la seva contribució a la cultura catalana. 




El músic català Jordi Savall porta avui a París el programa que ha interpretat la darrera setmana a Vic i Barcelona: Dixit Dominus. Mozart, Händel & Vivaldi. Ho farà amb La Capella Reial de Catalunya i Le Concert des Nations a la Cité de la Musique de la capital francesa. Dijous serà a Maguelone, on interpretarà Fêtes Napolitaines. De la cour d’Alfonso V “el Magnanimo” (1442-1458) à celle de Federico I (1496-1501) a la Catedral de Marguelone, en aquest cas acompanyat de la seva tercera formació, Hespèrion XXI. Aquest concert forma part del Festival de Musique Ancienne à Maguelone.

L’estada a França precedeix la breu visita que farà Savall a Estats Units: actuarà a Boston dilluns dia 8 de juny, al New England Conservatory’s Jordan Hall, en el Boston Early Music Festival. Serà amb Hespèrion XXI i Tembembe Ensamble Continuo de Mèxic, que interpretaran Folias Antigas & Folias Criollas.

Tornant de Boston Savall té programat un concert a la Catedral Sant Pere de Ginebra (Suïssa) per interpretar La Route de l’esclavage, el 13 de juny. Ho farà molt ben acompanyat per Tembembe Ensamble Continuo, Les 3MA, La Capella Reial de Catalunya, Hespèrion XXI, i músics argentins, brasilers i africans. El concert s’emmarca dins del festival Agapé.

El dia 14 de juny Savall serà de nou a París, també a la Cité de la Musique, però aquest cop per interpretar el mateix programa que a Ginebra, amb La Capella Reial de Catalunya, Hespèrion XXI i músics convidats d’Àfrica i Amèrica del Sud. L’endemà, 15 de juny, repetirà amb La Route de l'esclavage. De l’ancien au nouveau monde a la Basílica de Saint-Denis. Músiques africanes, àrabs, turques, hispano-portugueses i llatinoamericanes amb les mateixes formacions que a Ginebra i amb músics de Mali, Marroc, Madagascar, Mèxic, Brasil, Argentina i Veneçuela. Un dia després, el 16 de juny, la cita és al Festival de Froville per interpretar L’Esprit d’Arménie amb Hespèrion XXI. Finalment, l’últim concert programat pel mes de juny és al Palau de Versalles, amb La nuit des rois de Jordi Savall, interpretat per La Capella Reial de Catalunya, Hespèrion XXI i el mateix Savall.  

Gira internacional de Jordi Savall

2 de juny: París (França) – Cité de la Musique, 20h

4 de juny: Maguelone (França) – Catedral de Maguelone, 21h

8 de juny: Boston (EUA) - New England Conservatory’s Jordan Hall, 20h

13 de juny: Ginebra (Suïssa) – Catedral Sant Pere de Ginebra, 21h

14 de juny: París ( França) – Cité de la Musique, 15h

15 de juny: Saint Denis (França) – Basílica de Saint-Denis, 20.30h

16 de juny: Froville (França) – Església de Froville, 20.30h

30 de juny: Versalles (França) – Château de Versailles, 20h

Amb el suport de l’Institut Ramon Llull

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"