Institut Ramon LLull

Presència catalana al Marché du Film del 68è Festival de Cinema de Canes

Cinema.  Canes, 13/05/2015

Més d’una desena de produccions catalanes tindran el seu espai al Marché du Film del Festival Internacional de Cinema de Canes, una de les cites més importants del món. El Marché du Film és, des de 1959, el centre de connexions i punt d’intercanvi del festival per a la indústria cinematogràfica, que atrau prop de 10.000 participants i on es projecten 4.000 films en 34 sales. Hi tenen cabuda totes aquelles produccions que no competeixen a la secció oficial, i serveix com el millor aparador per promocionar una pel·lícula. També hi tenen cita diversos productors catalans en el marc del programa de Cinéfondation. Montse Triola, d’Andergraun Films, productora de LA SINGULARITAT, és una de les convidades de l’activitat ‘Producers on the move’.




El Marché du Film 2015 inclou dins del seu programa diverses produccions catalanes. Lobos Sucios de Simón Casal de Miguel (Agallas Films, Dream Team Concept, Left Field Ventures) es podrà veure el diumenge 17 a les 15.30, mentre que Cómo sobrevivir a una despedida de Manuela Moreno (Nostromo Pictures, Atresmedia) es projectarà en dues ocasions: dimecres 13 a les 17.30h i dimarts 19 a les 15.30h. El català Robert Bellsolà presentarà Dos a la carta (Aiguaviva Films) els dies 14 (10h) i 18 (11.30h). També hi ha programades dues sessions del debut d’Alberto Marini Summer Camp (Castelao Productions, Rebelión Terrestre) –dimarts 14 a les 9.30h i diumenge 17 a les 12h– i dues més de Sweet Home de Rafael Martinez (Castelao Productions) –dimarts 14 a les 16h i diumenge 17 a les 13.30h. També hi serà la producció catalana Born (Acteon) de Claudio Zulian, a partir del dimecres 13.

Hèctor Hernández Vicens serà al festival amb El cadáver de Anna Fritz (Benecé Produccions, A Contraluz Films, Corte y Confección de Películas, Playtime Movies, Silendum Films) amb un total de tres projeccions: dimecres 13 (15.30h), dissabte 16 (11.30h) i diumenge 17 (18h). Patricio Guzmán, en canvi, hi participarà amb El botón de nácar (Atacama Productions, Valdivia Film, Mediapro, France 3 Cinema) els dies 14 (14h) i 17 (10h). La premiada Maria Ripoll presentarà Rastres de sàndal (Pontas Films) el dissabte 16 a les 16h i el reconegut Cesc Gay portarà Truman (Imposible Films, BD Cine) els dies 13i 15 a les 15.30 i 14h, respectivament. Mortadelo y Filemón contra Jimmy el Cachondo de Javier Fesser (Zeta Cinema) serà l’única pel·lícula catalana d’animació a Cannes i es projectarà el dimarts 14 a les 12h i el dissabte 16 a les 9.30h.

La Quinzaine des Réalisateurs, que se celebra en paral·lel al Festival de Cannes, ha seleccionat A Perfect Day, dirigida per Fernando León de Aranoa i coproduïda per Mediapro i Reposado Producciones Cinematográficas. La pel·lícula es podrà veure en diverses ocasions. Les projeccions del festival estan programades pel dissabte 16 (9h i 20.30h), el diumenge 17 (21h), el dijous 21 (12h) i el divendres 22 (9h), mentre que les sessions dirigides al sector seran el dissabte 16 (12h), el diumenge 17 (12h) i el dimarts 19 (10h).

D’altra banda, el festival de cinema també es proposa descobrir nous talents i posar en contacte directors novells amb els professionals del sector i ho fa a través de la seva fundació Cinéfondation. Entre la quinzena de projectes que presenta cada any dins de L’Atelier, hi ha el llargmetratge Lands of Loneliness de Meritxell Colell, una producció en col·laboració amb Polar Star Films i Habitación 1520. A més, la selecció oficial de Cinéfondation també inclou la producció d’ESCAC films VICTOR XX de Ian Garrido.

En col·laboració amb l’European Film Promotion, el Festival de Cannes acull 20 productors a l’activitat “Producers on the move” i aquest any ha seleccionat la catalana Montse Triola, d’Andergraun Films. Triola ha participat en la producció de LA SINGULARITAT, el projecte d’Albert Serra que representa Catalunya a la Biennal d’Arts Visuals de Venècia 2015 de la mà de l’Institut Ramon Llull.

Les produccions catalanes tindran un paper destacat al hub de Canes

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"