Institut Ramon LLull

‘Born’ obté dos premis en festivals internacionals

Cinema.  Nova York i Milà, 13/05/2015

La pel·lícula catalana s’ha endut el premi a la millor actriu per Vicky Luengo al New York City International Film Festival, i el de millor direcció artística al Milano Internazionale Film Festival.




Born (2014), la producció catalana dirigida per Claudio Zulian, ha tornat de Nova York amb un premi sota el braç. El film ha participat a la selecció oficial del New York City International Film Festival i n’ha obtingut el guardó a millor actriu, per Vicky Luengo, que interpreta Mariana a la pel·lícula. Luengo va recollir l’estatueta al teatre AMC de Nova York, acompanyada de Zulian. El director s’ha mostrat molt content pel premi, que considera d’especial importància en el moment en què arriba, perquè és “quan les pel·lícules comencen la vida d’arxiu. Born està viva i té encara moltes coses a dir”, assegura. 

La notícia ha coincidit amb la comunicació dels premis del Milano Internazionale Film Festival, en el que Born també n’ha sortit victoriosa amb el premi a millor direcció artística, a Lali Canosa. A més, en ambdós festivals la producció catalana ha estat nominada a la millor fotografia. En el Festival de Milà, Born encara competeix per ser designada millor pel·lícula.

A Nova York Zulian també ha aconseguit firmar un contracte de distribució internacional, i la primera repercussió serà la presència de Born al Marché du Film del Festival Internacional de Cinema de Canes. “A partir de la pel·lícula podrem dialogar sobre la nostra història i la nostra cultura amb moltes altres cultures del món, que és el que havia volgut sempre”, confessa el director. 

A més dels dos guardons, el film català també ha signat un contracte de distribució internacional i serà a Canes

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"