Institut Ramon LLull

Les pintures de Miró i Dalí, en dues exposicions col·lectives als Estats Units

Arts.  Dallas | Chicago, 24/04/2015

Els pintors catalans Salvador Dalí i Joan Miró són alguns dels artistes exposats en dues mostres col·lectives que es poden visitar ara als Estats Units. D’una banda, Salvador Dalí compartirà protagonisme amb Francisco Goya a “Goya & Dalí: Los Caprichos” a Chicago fins el 10 de juny. D’altra banda, la gran figura del surrealisme català i Joan Miró també formen part de l’exposició a Dallas titulada “The Abelló Collection: A Modern Taste for European Masters”, que s’allargarà fins el 2 d’agost d’enguany.




L’exposició al Meadows Museum de Dallas recull una setantena d’obres de la col·lecció privada de Juan Abelló i Anna Gamazo. A banda dels catalans Salvador Dalí i Joan Miró, la mostra inclou pintures de Francis Bacon, Georges Braque, Canaletto, Marc Chagall, Edgar Degas, Francisco Goya, El Greco, Henri Matisse, Amedeo Modigliani, Pablo Picasso i Jusepe de Ribera. Es tracta de la primera vegada que una exposició és dedicada exclusivament a obres d’aquesta col·lecció privada.

D’altra banda, l’Instituto Cervantes de Chicago acull “Goya & Dalí: Los Caprichos”, que ja es va poder veure a Nova York. Pretén revisar l’obra de Francisco Goya mitjançant les pintures que Salvador Dalí va crear inspirant-se en “Los Caprichos” de l’aragonès. Amb un total de 40 quadres –17 de Goya i 23 de Dalí–, la mostra ens descobreix la intel·ligència i l’humor de dos grans mestres de la pintura.

A les ciutats de Dallas i Chicago

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"