Institut Ramon LLull

‘Món petit’ de Marcel Barrena al ReelAbilities Film Festival d’Estats Units

Cinema.  Washington DC, 28/04/2015

El documental Món petit (2012), que narra les aventures d’Albert Casals pel planeta, forma part de la programació del ReelAbilities Film Festival, dedicat a les històries que tracten persones amb diferents tipus de minusvalidesa. La projecció del film serà el dimarts 28 d’abril a les 19.30h al Reston Community Center, a Virgínia.




Little World (Món petit) de Marcel Barrena és una de les filmacions que es podrà veure al ReelAbilities Film Festival 2015. L’entrada és gratuïta. La projecció serà a la seu de Greater DC, l’àrea metropolitana de Washington DC, concretament a Reston, Virgínia. Immediatament després de la projecció del documental, hi haurà una conversa per parlar sobre el procés de filmació i les seves implicacions.

La història de l’Albert Casals, un jove que viatja per tot el món amb una cadira de rodes, va ser portada a la pantalla l’any 2012 de la mà del director Marcel Barrena. El realitzador va retratar l’última peripècia de l’Albert, en la majoria del metratge gravat per ell mateix, que en aquesta ocasió es va fer acompanyar de la seva parella, l’Anna. El seu destí era l’altra punta del planeta, les antípodes de Barcelona: un far de Nova Zelanda. I el seu pressupost: tan sols 20 euros a la butxaca. El documental va guanyar el 2012 el premi Doc U! al Festival Internacional de Cinema Documental d’Amsterdam, i el 2013 el premi BIFF per al Millor Film Documental al Boulder International Film Festival.

Impulsat el 2007, el ReelAbilities Film Festival és el més important del país dedicat a promoure la consciència i reconeixement de les vides, les històries i les expressions artístiques de persones amb diferents tipus de discapacitat. Presenta pel·lícules premiades de o sobre persones amb alguna minusvalidesa en múltiples localitzacions arreu dels Estats Units. Hi ha fins a 15 seus repartides per tot el país. Després de les projeccions hi ha debats i programes que uneixen la comunitat per explorar, debatre, abraçar i celebrar la diversitat de l’experiència humana compartida.

La pel·lícula sobre el viatger Albert Casals es projectarà el dimarts 28 d’abril

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"