Institut Ramon LLull

El festival Iberian Suite convida a Washington música i teatre català

Cultura.  Washington, 09/03/2015

Comença una nova edició del festival Iberian Suite, que se celebrarà fins el dia 24 de març a Washington. Enguany, l’esdeveniment comptarà amb la presència de música i teatre català. Sílvia Pérez Cruz i Raül Fernández Miró portaran una fusió de jazz i flamenc al Millenium Stage, mentre que el Kennedy Center homenatjarà Pau Casals. El festival també ha programat “Bach”, un espectacle en solitari de la coreògrafa Maria Muñoz.




El proper 9 de març, el duet musical format per Sílvia Pérez Cruz i Raül Fernández Miró tocarà al Millenium Stage de Washington. Els dos joves talents porten col·laborant junts més d’una dècada aconseguint un so únic de jazz, flamenc i fado. Ella és una de les millors veus del panorama musical català contemporani, mentre que ell ha tingut un dels millors professors de flamenc, Kiko Veneno.

D’altra banda, el festival ha organitzat un homenatge a Pau Casals pel dia 13 de març. S’inclou en una sessió dedicada també a Pablo Picasso i Pablo Neruda. El tribut està organitzat per Marie Arana i reunirà vídeos, música en directe i entrevistes amb Marta Casals, vídua de Pau Casals; Marilyn McCully, historiadora de Picasso, i Julia Álvarez, traductora de Neruda. Casals, Picasso i Neruda, tots tres morts l’any 1973, són tres de les grans figures de l’art del segle XX i d’alguna manera tots tres han aconseguit influir tota una generació d’artistes.

Per últim, l’Iberian Suite ha reservat un espai també pel teatre fet a Catalunya, que estarà representat per la coreògrafa i ballarina Maria Muñoz, cofundadora de la companyia Mal Pelo, reconeguda internacionalment. Muñoz interpretarà per primera vegada als Estats Units un espectacle en solitari titulat “Bach”. Hi ha sessions programades pels dies 13 i 14.

Sílvia Pérez Cruz i Maria Muñoz, entre altres

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"