Institut Ramon LLull

La British Library acull una jornada dedicada a la cultura i l’art de Barcelona

Cultura.  Londres, 27/02/2015

L’Institut Ramon Llull ha organitzat, en col·laboració amb l’ACLAIIR, l’acte titulat ‘Barcelona Kaleidoscope’ pel proper 27 de febrer a partir de les 17h a la British Library de Londres. La professora Maria M. Delgado, l’historiador Andrew Dempsey i l’expert en cultura catalana Josep-Anton Fernàndez participaran en el seminari i oferiran diverses conferències que analitzaran la ciutat de Barcelona des de diverses vessants: arts visuals, literatura, teatre i cinema. L’acte està obert a tots els públics i l’entrada és lliure, encara que les places són limitades.




El curador Andrew Dempsey oferirà una anàlisi de Barcelona des de l’arquitectura, l’urbanisme i el disseny, concretament, amb una conferència titulada “Stepping over Miró”. Amb la seva ponència, examinarà els carrers i les places de la capital catalana. Dempsey ha organitzat exposicions per tot el món. Un exemple és la mostra ‘Homage to Barcelona’ de 1986, exhibida a la Hayward Gallery de Londres.

El català Josep-Anton Fernàndez, especialista en la cultura i la literatura catalana del segle XX, ha preparat la xerrada “The City of Conflict”, que farà un recorregut per la representació de Barcelona i la construcció d’una identitat catalana en la literatura catalana del segle passat. Fernàndez es referirà a autors de la talla de Joan Maragall, Josep Maria de Sagarra, Mercè Rodoreda, Terenci Moix i Montserrat Roig.

Finalment, la ciutat de Barcelona serà analitzada des de les arts escèniques amb la intervenció de Maria M. Delgado, professora de teatre a la Queen Mary University of London. “Performing Barcelona: cultural tourism, geography and identity” aprofundirà en les companyies catalanes més internacionals i que han posat el focus en la història i els habitants de la capital.

Programa de ‘Barcelona Kaleidoscope’

17h – Benvinguda a càrrec de Geoff West (responsable de la Secció Hispànica de la British Library) i Helena Buffery (professora a la Universitat College Cork)

17.15h – Conferència “Stepping over Miró”, a càrrec d’Andrew Dempsey

17.45h – Conferència “The City of Conflict”, a càrrec de Josep-Anton Fernàndez

18.15h – Descans

18.30h – Conferència “Performing Barcelona: cultural tourism, geography and identity”, a càrrec de Maria M. Delgado

19.15h – Debat i torn obert de paraules

20h – Fi 

Fruit de la col·laboració de l’IRL i l’ACLAIIR

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"