Institut Ramon LLull

El 'Llibre de l'ordre de cavalleria' de Ramon Llull, millor traducció a la llengua sèrbia 2014

Literatura.  Belgrad, 09/01/2015

El gran clàssic de la literatura medieval catalana Llibre de l’ordre de cavalleria, escrit per Ramon Llull a finals del segle XIII, ha estat reconegut amb el prestigiós premi Zlatkocia!, Krasni en la categoria de millor traducció a la llengua sèrbia de l’any 2014. L’Acadèmia Ivo Andrić de Belgrad lliura anualment aquest guardó i enguany ha reconegut la traducció del medievalista Siniša Zdravković. El mes de novembre del 2015 començarà la celebració de l’Any Llull amb motiu del setè centenari de la mort de l’escriptor català.




El Llibre de l’ordre de cavalleria de Ramon Llull, que en el seu moment va tenir una gran difusió i va ser traduït a diverses llengües, ha rebut ara un nou reconeixement. La traducció del medievalista serbi Siniša Zdravković ha estat premiada amb el prestigiós Zlatkocia!, Krasni en la categoria de millor traducció d’una obra literària a la llengua sèrbia del 2014. El jurat de l’Acadèmia Ivo Andrić de Belgrad ha valorat tant l’acurada traducció de Zdravković com la rellevància que té per les lletres sèrbies incorporar aquest clàssic de la literatura medieval catalana i europea.

La presentació de la traducció al serbi del Llibre de l’ordre de cavalleria, publicada per l’editorial Magelian Press, va tenir lloc a l’Institut Cervantes de Belgrad el passat mes de març. Zdravković ha traduït també Llibre de les bèsties i Llibre d’amic e amat, totes dues obres lul·lianes. A més, és coautor de la traducció al serbi d’una antologia de poemes d’Enric Casasses Figueres i Dolors Miquel.

Premiada la traducció de Siniša Zdravković

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"