Institut Ramon LLull

Antoni Martí Monterde parla de Josep Pla en una conferència a Califòrnia

Llengua.  Los Angeles, 24/11/2014

Aprofitant la seva estada com a professor convidat a la Universitat de Stanford, l’escriptor valencià Antoni Martí Monterde oferirà una conferència a la Universitat de Califòrnia a Los Angeles (UCLA). El proper 24 de novembre a partir de les 16h hi ha programada “Destino, New York. Josep Pla, un doble viatge literari”. El professor parlarà de Josep Pla, sobretot des de la seva vessant periodística. En concret, s’exposarà el viatge de l’escriptor a Nova York com a part d’un llarg reportatge a Amèrica, encàrrec de la revista Destino.




El resultat del viatge de Josep Pla a Nova York es materialitzà en el llibre Weekend (d’estiu) a Nova York (1956), que aporta una mirada molt personal de l’escriptor. La visita també va posar en evidència el contrast entre la ciutat americana dels gratacels i la vida dels anys cinquanta de la Barcelona d’aleshores, privada del contacte amb el cosmopolitisme i la modernitat d’Europa.

Actualment, l’escriptor valencià Antoni Martí Monterde es troba a la Universitat de Stanford impartint el curs “Comparative cities: travel literature as urban experience in Catalan culture”, en qualitat de professor convidat en el marc de la Càtedra Juníper Serra. Els estudiants participen en la lectura comentada de fragments d’obres de grans noms de la literatura catalana: Santiago Rusiñol, Gaziel, Josep Pla, Sebastià Gasch, Josep Maria de Sagarra i Eugeni Xammar.

Amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"