Institut Ramon LLull

Mabel Palacín analitza la producció d’imatges en una exposició doble a Montpellier

Arts.  Montpellier, 31/10/2014

L’artista catalana Mabel Palacín exposarà part de la seva obra a Montpellier, que s’inaugurarà el 31 d’octubre. “Le choix du spectateur [L’elecció de l’espectador]” es podrà veure primer al Fons Regional d’Art Contemporani de Llenguadoc-Rosselló (FRAC) de l’1 al 20 de novembre. A partir del dia 3 de novembre es podrà visitar simultàniament també a l’Escola Superior Avançada de Belles Arts de la ciutat francesa. Palacín és una de les figures més emblemàtiques de l’art català contemporani.




L’obra de Mabel Palacín analitza els mètodes de producció de les imatges i qüestiona el seu paper dins de l’art contemporani. Les dues institucions organitzadores de “Le choix du spectateur” –el Fonds Régional d’Art Contemporain Languedoc-Roussillon (Frac L/R) i l’Ecole Supérieure des Beuax-arts de Montpellier-Agglomération (Esbama)– pretenen agafar el relleu d’aquest plantejament de l’artista. És per això que l’exposició busca quins són els reptes de la imatge en l’art i la societat d’avui dia, en concret, per aquelles persones que treballen amb tècniques complexes.

Al Frac L/R, es presenta una única instal·lació: “La distancia correcta” (2002). En canvi, a l’espai habilitat a l’Esbama s’exposaran tres obres de Palacín: “Hinterland” (2009), “6''” (2006) i “Il était une fois” (2000). Palacín (Barcelona, 1965) és una artista multidisciplinària catalana amb estudis d’història, cinema, fotografia i vídeo. Les seves obres han estat exposades arreu del món. L’any 2011, va ser l’escollida per representar Catalunya a la Biennal d’Art de Venècia amb el projecte “180º” i de la mà de l’Institut Ramon Llull.

Entre el 31 d’octubre i el 19 de desembre

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"