Institut Ramon LLull

El català Joan Magrané, premi Reina Sofia de Composició Musical

Música.  Madrid, 16/10/2014

El músic nascut a Reus Joan Magrané s’ha proclamat vencedor del Premi Reina Sofia de Composició Musical per l’obra ...Secreta desolación..., que aquest mes d’octubre ha estat estrenada per l’Orquestra Simfònica de Radiotelevisió Espanyola al Teatre Monumental de Madrid. El premi, atorgat anualment des de fa trenta anys per la Fundació Ferrer-Salat, vol estimular la creació i la interpretació de música. Magrané ja ha sigut reconegut abans amb múltiples premis internacionals.




El XXXI Premi Reina Sofia de Composició Musical es va celebrar el passat 16 d’octubre al Teatre Monumental de Madrid i va atorgar el guardó a Joan Magrané, autor de l’obra vencedora, ...Secreta desolación.... El nom del guanyador ja s’havia comunicat el març passat a través de la pàgina oficial de la Fundació de Música Ferrer-Salat, l’organitzadora del certamen. El jurat, presidit per Ramón Lazkano, el formaven Ricardo Llorca, Eunho Chang, Aureliano Cattaneo i Jesús Rueda. El premi té l’objectiu d’estimular la creació musical a les seves diferents modalitats i facilitar als compositors la possibilitat que la seva música pugui ser interpretada, escoltada i difosa.

Joan Magrané Figuera (Reus, 1988) va iniciar-se en la composició de la mà de Ramon Humet i posteriorment va cursar estudis a l’ESMUC amb Agustí Charles i a la Kunst Universität amb Beat Furrer. Actualment estudia un màster en composició a París amb Stefano Gervasoni. Magrané també ha assistit a nombrosos cursos i classes magistrals d’importants compositors i grups. Ha rebut reconeixement internacional amb el Premi Injuve (Madrid, 2010), el 3r Premi de la Franz Josef Reinl (Viena, 2012) o el Premi dal ministro della Gioventù (Udine, 2012).

Per l’obra “...Secreta desolación...”

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"