Institut Ramon LLull

La Fundació Antoni Tàpies recorda Octavio Paz amb una lectura poètica

Literatura.  Barcelona, 22/10/2014

La Fundació Antoni Tàpies de Barcelona s’uneix als actes de commemoració del centenari del naixement del poeta Octavio Paz amb un recital de poesia titulat “Terraza espiral de viento”. L’activitat es farà el proper dimecres 22 a les 19h i l’entrada és lliure. La lectura de poemes en català i castellà anirà a càrrec de poetes de diversa procedència. Paz va néixer a Mèxic però va establir fortes amistats i afinitats amb artistes de la capital catalana, especialment amb el pintor Tàpies. 




L’Auditori de la Fundació Antoni Tàpies acollirà la tarda de dimecres el recital poètic “Terraza espiral del viento” per commemorar els 100 anys del naixement d’Octavio Paz. Els poetes encarregats de la lectura seran: Jesús Aguado, Alfonso Alegre Heitzmann, Juan Bufill, Edgardo Dobry, Ernest Farrés, Francisco Ferrer Lerín, Orlando González Esteva, Rosa Lentini, Aurelio Major, Antonio Marí, Núria Martínez-Vernis, Juan Antonio Masoliver, José María Micó, Eduardo Moga, Susanna Rafart i Juan Pablo Roa.

Octavio Paz va llegir per primera vegada en públic la seva poesia a Barcelona el 18 de juliol de 1937, un any després de l’esclat de la Guerra Civil Espanyola. A la capital, Paz va forjar amistats i afinitats artístiques amb personalitats destacades del país, com Antoni Tàpies. És per això que la Fundació ha decidit unir-se a les activitats commemoratives organitzades conjuntament per la Universitat Pompeu Fabra i la Casa Amèrica Catalunya.

Recital poètic en el centè aniversari del seu naixement

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"