Institut Ramon LLull

Canvi de junta en tres associacions de catalanística

Cultura.  20/10/2014

Les associacions de catalanística del Regne Unit i Irlanda, Alemanya i França tenen nova junta directiva. Els congressos anuals de l’Anglo-Catalan Society i la DKV alemanya van servir per escollir els nous dirigents, mentre que el recent elegit president de l’Association Française des Catalanistes sortí d’una reunió interna de l’organització. L’Institut Ramon Llull dóna suport a aquestes entitats acadèmiques que tenen per objectiu difondre la cultura catalana mitjançant la realització d’activitats lingüístiques, literàries i culturals.




L’Anglo-Catalan Society va celebrar el 60è Congrés Anual a la Universitat de Cork, Irlanda, entre el 5 i el 7 de setembre passat. D’aquesta trobada en va sortir escollida una nova junta presidida per Louise Johnson, de la Universitat de Sheffield. La catalana Anna Vives, de la Universitat de Leicester, va ser nomenada secretària honorífica i van ser elegits també tres nous vocals: Pedro Fernández (Universitat de Cork), Adrià Castells (Universitat de Manchester) i Kathryn Crameri (Universitat de Glasgow). Entre les novetats de l’associació, en destaca la creació d’un grup al Facebook dirigit a exalumnes amb un interès comú en la literatura, l’art i la cultura dels territoris catalanoparlants. També s’ha creat un canal a la xarxa social Vimeo per fer difusió d’activitats enregistrades. D’altra banda, està previst que el congrés anual del 2015 se celebri a la Universitat de Glasgow.

L’Associació Germano-Catalana va canviar també de junta directiva el passat mes de setembre, aprofitant la trobada a la Universitat Rhur de Bochum, en motiu del 24è Col·loqui Internacional de la DKV. El professor a la Universitat de Kiel Ulrich Hoinkes és a partir d’ara el president de l’organització, que compta com a vicepresidents amb Sophia Simon i el professor de la Universitat de Leipzig Carsten Sinner. Del congrés també en va sortir elegida Katharina Wieland (Universitat Humboldt de Berlín) com a tresorera i Bàrbara Roviró (Universitat de Bremen) com a secretària.

Per últim, reunits internament, els membres de l’Association Français des Catalanistes van escollir Christian Lagarde (Universitat de Perpignan - Via Dormitia) per ser el nou president de l’entitat. En la junta, l’acompanyaran Immaculada Fàbregas, de la Universitat de Bretanya-Sud, com a vicepresidenta i encarregada de relacions institucionals. També han estat escollits Michel Bourret (Universitat Paul Valérie Montpellier) de tresorer, Fabrice Corrons (Universitat de Toulouse-Jean Jaurès) de secretari i Michel Martínez (Universitat de Toulouse 1) com a secretari adjunt.

Les associacions internacionals de catalanística són un total de set entitats dedicades a la difusió de la cultura catalana mitjançant diverses activitats que realitzen acadèmics de la llengua. L’Anglo-Catalan Society va ser fundada l’any 1954 a Oxford i des d’aleshores celebra cada any un col·loqui per debatre tota la dimensió catalana. L’Associació Germano-Catalana és l’hereva de la Deutsch-Katalanische Gesellschaft, nascuda el 1983 a Karlsruhe, i centra la seva acció sobretot en el foment de projectes científics. L’Association Française des Catalanistes té com a finalitat treballar pel desenvolupament de la recerca i l’ensenyament en tots els àmbits de la cultura catalana a França.

Les organitzacions a Regne Unit, Alemanya i França han escollit nous líders

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"