Institut Ramon LLull

Modernisme i gastronomia de Catalunya exhibits als Estats Units

Cultura.  Estats Units, 26/09/2014

Les ciutats de Cleveland i Nova York homenatjaren la cultura catalana en dues exposicions sobre dos dels catalans més internacionals. L’obra modernista d’Antoni Gaudí, i en concret la Sagrada Família, serà la protagonista d’una mostra a l’Escola d’Arquitectura Bernard i Anne Spitzer a la ciutat de la costa est. D’altra banda, la creativitat culinària de Ferran Adrià serà present al Museu d’Art Contemporani de la ciutat d’Ohio mitjançant l’exhibició de centenars de llibretes que recullen idees, conceptes, dissenys i fotografies.




L’Escola d’Arquitectura Bernard i Anne Spitzer del City College de Nova York explora la Sagrada Família com a símbol de Barcelona mentre roman encara en procés de construcció. L’exposició “Sagrada Família - Gaudí's Unfinished Materpiece: Geometry, Construction and Site” es podrà visitar del 29 de setembre al 8 de maig del 2015. Durant aquests mesos s’han programat diverses xerrades gratuïtes, com les que es realitzaran el proper mes d’octubre a càrrec de Jordi Fauli (The Project and the Construction of the Basilica of the Sagrada Familia) o de Judith Rohrer (La Sagrada Familia: A Conflicted History).

D’altra banda, del 26 de setembre al 18 de gener del 2015 es pot veure al Museu d’Art Contemporani de Cleveland l’exposició "Ferran Adrià: Notes on Creativity", la mostra més gran que s’ha fet mai sobre l’intel·lecte del xef català. Així, les idees filosòfiques i la manera com té Adrià d’entendre la cuina s’uneixen en centenars de llibretes que recullen notes, conceptes, idees i dissenys de plats del restaurant El Bulli. La mateixa exposició es podrà visitar més tard a d’altres punts de la geografia nord-americana: Museu d’Art Nelson-Atkins de Kansas City (febrer-juliol 2015) i Institut d’Arts de Minneapolis (setembre 2015 - gener 2016), i també al Centre de Cultura Contemporània Marres dels Països Baixos (març-juliol 2016).

Dues exposicions sobre Antoni Gaudí i Ferran Adrià

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"