Institut Ramon LLull

La Universitat de l’Havana organitza les jornades “Cuba i el nacionalisme català”

Llengua.  L'Havana, 28/09/2014

La Universitat de l’Havana acollirà el seminari “Cuba y el nacionalismo catalán” del 28 de setembre a l’1 d’octubre, que debatrà la relació entre el país centreamericà i la nació catalana. Entre els actes organitzats es compta amb la presentació del darrer llibre de Lluís Costa, publicat amb el suport de l’Àrea de Literatura i Pensament de l’Institut Ramon Llull. Aquesta universitat cubana ofereix estudis catalans des de l’any 2003.




Les jornades se celebraran al Departament d’Estudis Lingüístics i Literaris de la Facultat d’Arts i Lletres del centre. El programa comença amb una introducció al nacionalisme català per Marta Escartín i Barbara Beatriz Laffita i amb la intervenció de Lluís Costa per parlar del nacionalisme com a punt de trobada entre cubans i catalans. El 30 de setembre, hi ha programades xerrades sobre temes com les associacions catalanes independentistes a Cuba durant el segle XX o les repercussions del nacionalisme català a Cuba al llarg dels anys vint. L’últim dia de les jornades estarà dedicat a les publicacions cubanes i la imatge que han construït del català i Catalunya.

La Universitat de l’Havana ofereix estudis catalans des del 2003, amb el suport de l’Institut Ramon Llull, i enguany s’ha celebrat el desè aniversari de la Càtedra de Cultura Catalana. Anualment, d’altra banda, més de 40 estudiants s’inscriuen als cursos de llengua, literatura i cultura catalana i aquest any, més de 25 persones s’han presentat als exàmens de certificació de coneixements de llengua catalana.

Lluís Costa hi presentarà el seu darrer llibre

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"