Institut Ramon LLull

Antoni Martí Monterde, professor convidat a la Universitat de Stanford

Literatura.  Stanford, 23/09/2014

El professor de la Universitat de Barcelona Antoni Martí Monterde ha estat convidat a Califòrnia per dirigir un curs en qualitat de docent visitant en el marc de la Càtedra Juníper Serra de la Universitat de Stanford. L’assignatura s’inclou dins del Departament de Cultures Ibèriques i Llatinoamericanes del centre i tracta de la literatura catalana de viatges.




El curs que imparteix el professor Antoni Martí Monterde, “Comparative cities: travel literature as urban experience in Catalan culture”, proposa una reflexió sobre la literatura de viatges mitjançant la comparació de dotze obres en llengua catalana que se situen en sis ciutats del món: París, Buenos Aires, Madrid, Berlín, Venècia i Nova York. Els estudiants participaran, doncs, en la lectura comentada de fragments d’obres de grans noms de la literatura catalana: Santiago Rusiñol, Gaziel, Josep Pla, Sebastià Gasch, Josep Maria de Sagarra i Eugeni Xammar.

La cultura catalana també ha sigut la convidada anteriorment a Stanford de la mà dels professors visitants d’aquesta càtedra. Durant el curs passat, Simona Škrabec va impartir les assignatures Catalonia’s literary cartography i The ambiguity of periphery, amb l’estudi d’obres de Maria Barbal o Mercè Rodoreda. Patrizio Rigobon, de Venècia, va oferir els cursos Literature and Politics – Two Mediterranean Cases: Catalonia and Italy i Spain and Catalonia face to face. History, Literature and the Arts within two European national traditions (1893-1975). L’any 2011, Margalida Pons, de la Universitat de les Illes Balears, fou la professora responsable de Gender, Body, Nation and the Interpretation of Contemporary Catalan Literature and Art i Centers and Peripheries in Contemporary Catalan Culture.

Martí Monterde és un escriptor valencià radicat a Girona, professor de Teoria de la Literatura i Literatura Comparada a la Universitat de Barcelona. Alterna els escrits sobre literatura amb una obra creativa que, l’any 2002, li va valer el premi de la Crítica dels Escriptors valencians gràcies a la novel·la L’erosió.

Hi va com a docent en la Càtedra Juníper Serra

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"