Institut Ramon LLull

El cinema català té cabuda al London Spanish Film Festival

Cinema.  Londres, 25/09/2014

La propera edició del London Spanish Film Festival mostrarà el millor en cinematografia catalana del darrer any entre el 25 de setembre i el 5 d’octubre al Ciné Lumière de Londres. Les sis pel·lícules seleccionades dins l’apartat “Catalan Window” són Purgatorio (Pau Teixidor), Tots volem el millor per a ella (Mar Coll), Todo parecía perfecto (Alejo Levis), Stella cadente (Lluís Miñarro), El somni (Franc Aleu) i Ignasi M. (Ventura Pons). El festival també homenatgerà els cinquanta anys de cinema del director català Vicente Aranda.




Per sisè any consecutiu, “Catalan Window: A Glimpse into Cinema from Catalonia” és el nom que duu la secció que el London Spanish Film Festival dedica a la nostra cinematografia. De les sis pel·lícules escollides, dues s’estrenaran per primera vegada al Regne Unit (Purgatorio i Todo parecía perfecto) i dues més ho faran per primer cop a Londres (Tots volem el millor per a ella i Stella cadente). D’altra banda, els directors catalans Pau Teixidor, Lluís Miñarro i Ventura Pons participaran en un debat posterior a la projecció de les seves pel·lícules. L’actriu catalana de Todo parecía perfecto Andrea Trepat presentarà el film d’Alejo Levis.

D'altra banda, el festival retrà un homenatge al director català Vicente Aranda i al seu mig segle dedicat al món del cinema amb la projecció d'un total de sis pel·lícules del seu ampli repertori: Tiempo de silencioSi te dicen que caíFata/MorganaCarmenLibertariasAmantes. A més, també es podrà veure el documental Vicente Aranda: 50 años de cine de Francisco i Javier Prada.

L’Institut Ramon Llull i Catalan Films col·laboren en la presència d’aquestes sis cintes en el festival anglès. El London Spanish Film Festival celebra enguany els seus deu anys d’història i comptarà també amb una secció centrada en el cinema basc.

 

Programació de “Catalan Window”:

- Purgatorio de Pau Teixidor: 26 de setembre (20.30h)

- Tots volem el millor per a ella de Mar Coll: 28 de setembre (20.30h)

- Todo parecía perfecto d’Alejo Levis: 30 de setembre (18.30h)

- Stella cadente de Lluís Miñarro: 1 d’octubre (20.30h)

- El somni de Franc Aleu: 2 d’octubre (18.30h)

- Ignasi M. de Ventura Pons: 2 d’octubre (20.30h)

 

Programació de “Special Feature: Vicente Aranda”:

- Tiempo de silencio: 30 de setembre (18.30h)

Si te dicen que caí: 1 d'octubre (18.30h)

Vicente Aranda: 50 años de cine de Fernando i Javier Prada: 3 d'octubre (18.30h)

Fata/Morgana: 3 d'octubre (18.30h)

Carmen: 4 d'octubre (16h)

Libertarias: 4 d'octubre (18.15h)

Amantes: 4 d'octubre (20.30h)

6 pel·lícules catalanes es projectaran en la secció “Catalan Window”

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"