Institut Ramon LLull

La Universitat de Mont-real presenta el minor d’estudis catalans

Llengua.  Mont-real, 22/09/2014

La Universitat de Mont-real ha organitzat un acte per presentar el minor d’estudis catalans que han incorporat recentment en la seva oferta acadèmica pel proper 22 de setembre. El cap i la coordinadora de l’Àrea de Llengua i Universitats de l’Institut Ramon Llull, Andreu Bosch i Ariadna Puiggené respectivament, assistiran a la presentació i aprofitaran per visitar altres esdeveniments a la zona. Des de l’any 2007, aquesta universitat del Quebec ja ofereix classes de llengua i cultura catalanes.




Després que la Universitat de Mont-real signés un conveni amb l’Institut Ramon Llull per consolidar els estudis catalans que ofereix, el centre canadenc presentarà el minor, que suposa la duplicació de la presència dels estudis de llengua i cultura catalanes. La creació d’aquest minor ha estat possible, en bona part, gràcies a l’alt grau d’implicació i compromís del professor d’estudis catalans a la Universitat de Mont-real, Èric Viladrich, que hi imparteix classes des del 2007.

Durant la presentació del dia 22 de setembre al Carrefour des Arts et des Sciences, Andreu Bosch, cap de l’Àrea de Llengua i Universitats de l’IRL, oferirà la conferència “Le catalan, une langue à projection internationale”. L’acte també inclourà un còctel de tapes i cava i una actuació musical en directe per part de Valérie Gagné, que interpretarà “Què volen aquesta gent” de Maria del Mar Bonet. La vicedegana de la Facultat, Tania Saba, el director del Departament de Literatures i de Llengues, Juan-Carlos Godenzzi, i la directora del Centre de Langues, Sylvie Dubuc, han confirmat la seva assistència.

La delegació de l’IRL aprofitarà l’avinentesa per visitar l’exposició “Catalogne 1714/2014: cinq regards du Québec”, inaugurada el passat dijous 11 de setembre, a la Maison de la culture de Côte-des-Neiges. A banda de les reunions estrictament institucionals i l’assistència a altres actes, també faran una visita a l’obra “Réalité cosmique” del pintor catalano-quebequès Jesús Carles de Vilallonga, amb motiu de l’Any Vinyoli.

L’Institut Ramon Llull hi serà representat

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"