Institut Ramon LLull

Comença la gira per terres mexicanes del director d’orquestra Marc Moncusí

Música.  Mèxic, 29/09/2014

El català Marc Moncusí dirigirà quatre orquestres simfòniques mexicanes en la seva gira pel país llatinoamericà, amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull. Els concerts s’oferiran a les ciutats de Guanajuato, San Luis Potosí, Morelia i Aguascalientes entre el 29 de setembre i el 24 d’octubre d’enguany. Entre els compositors internacionals interpretats, en destaquen Mozart, Verdi, Turina o Manuel M. Ponce.




La gira mexicana de Moncusí començarà a Guanajuato, on dirigirà l’Orquestra Simfònica de la universitat d’aquesta ciutat del 29 de setembre al 3 d’octubre. En aquests concerts, s’interpretaran “Chapultepec” (Manuel M. Ponce), “Concert per a guitarra i orquestra” (Malcolm Arnold) i “Concert per a orquestra” (Witold Lutoslawski). D’altra banda, del 6 a l’11 d’octubre, el tour continuarà amb l’Orquestra Simfònica de San Luis Potosí, que tocarà “Danzas Fantásticas” (Joaquín Turina), “Danzón N. 2” (Arturo Márquez), “Huapango” (José Pablo Moncayo) i “El sombrero de tres picos; suites 1 i 2” (Manuel de Falla).

La tercera parada es farà a Morelia, on el músic català dirigirà l’Orquestra Simfònica de l’Estat de Michoacán. En aquests concerts que tindran lloc del 13 al 17 d’octubre, s’interpretaran les peces “Don Giovanni. Obertura” i “Fin ch’han dal vino” (W.A. Mozart); “I Capuletti ed I Montecchi. Obertura” i “Norma. Simfonia de l’òpera” (Vincenzo Bellini); “Bella siccome un angelo” (Gaetano Donizetti); “I vespri siciliani. Obertura”, “Eri tu che Macchi avi”, “La Traviata, Preludi de l’Acte 1”, “Di Provenza il mare, il suol” i “Per mi giunto” (Giuseppe Verdi); “El Barbero de Sevilla. Obertura” i “Largo al factotum” (Gioachino Rossini).

Finalment, Moncusí finalitzarà la ruta per Mèxic a la ciutat d’Aguascalientes on dirigirà del 20 al 24 d’octubre les obres “Variacions sobre un tema de J. Haydn, Op. 56a” (Johannes Brahms) i “Danzas Fantàsticas” i “Simfonia Sevillana” (Joaquín Turina). Marc Moncusí és nascut a Valls (Tarragona) i va estudiar al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona, al Real Conservatorio Superior de Música de Madrid –on es va diplomar en direcció d’orquestra i composició– i a la Universitat Carnegie Mellon de Pittsburgh. Ha dirigit orquestres simfòniques arreu del món.

El tour finalitzarà el 24 d’octubre

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"