Institut Ramon LLull

La coreògrafa Maria Rovira lidera la companyia de ballet de Medellín

Escèniques.  Colòmbia, 22/08/2014

Maria Rovira canvia la seva Mataró natal per la ciutat colombiana de Medellín. Rovira va fundar Trànsit Dansa l’any 1985 a la capital del Maresme però ha decidit acceptar el repte i marxar a l’Amèrica del Sud durant dos anys. Allà, la coreògrafa catalana dirigeix ara la companyia de dansa Ballet Folklórico de Antioquia. La ballarina reconeix, tanmateix, que no deixarà de banda la seva companyia l’any que celebra tres dècades d’història.




La companyia colombiana Ballet Folklórico de Antioquia ha escollit la catalana Maria Rovira com a nova directora artística pels propers dos anys, després de la seva participació al Seminari Nacional de Dansa a Medellín l’any passat. La coreògrafa de Mataró alternarà aquest encàrrec amb més treballs per altres formacions, sobretot llatinoamericanes, i la celebració dels trenta anys de la seva companyia Trànsit Dansa. El debut de Rovira, que des de fa mesos ja treballa amb els ballarins colombians, coincidirà amb el també debut del Ballet de Medellín, el proper setembre.

La veterana coreògrafa reconeix que afronta el nou encàrrec com un canvi d’aires i amb molta il·lusió. Rovira critica que a Catalunya, i especialment a la capital del Maresme, no s’aposti per la cultura. De fet, acusa l’Ajuntament de la seva població de perjudicar l’últim projecte que volia dur a terme a l’Aula de Dansa a Can Gasol de Mataró. Ara, diu, intentarà muntar-ne un de similar a Medellín, una ciutat que viu per la dansa. No és la primera vegada que Rovira treballa a l’estranger, després d’haver treballat a Cuba, Veneçuela, Argentina i Alemanya, entre altres països.

Ho farà durant dos anys

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"