Institut Ramon LLull

Mèxic homenatja la cultura catalana en un ampli programa d’activitats

Cultura.  Mèxic, 06/08/2014

Les Setmanes Culturals Catalanes s’estan celebrant a Mèxic un any més de la mà de MEXCAT, l’Associació Cultural Mexicano Catalana. La programació es completa amb conferències, exposicions, concerts i mostres de cinema. Enguany, les activitats se centren sobretot en la commemoració del 75è aniversari de l’exili català a Mèxic i del Bicentenari del naixement del General Prim. El programa es desenvolupa entre Puebla, Ciutat de Mèxic i Guadalajara.




L’Associació Cultural Mexicano Catalana, MEXCAT, treballa per trobar un punt de trobada entre la cultura catalana i la mexicana. Per fer-ho, i per quart any consecutiu, organitza les Setmanes Culturals Catalanes a Puebla, Ciutat de Mèxic i Guadalajara, amb l’ànim de promoure la cultura pròpia de Catalunya al país llatinoamericà. Del programa d’activitats, en destaca la conferència “Prim, un héroe catalán que amó México”, a càrrec del vicepresident de MEXCAT, Albert Torras, acompanyada per la presentació del documental “Anatomía de un general”. El general Joan Prim no només va ser una figura molt influent en la política catalana i espanyola del segle XIX, sinó que també dugué a terme una important tasca diplomàtica a Mèxic.

D’altra banda, l’associació organitza una commemoració als exiliats catalans que van arribar al país llatinoamericà ara fa 75 anys. Les activitats programades són dues taules rodones per debatre l’exili des de la literatura, la música i les experiències personals i per fer una perspectiva d’aquest fet des de Gilberto Bosques a l’actualitat. A més, el Dr. José María Muriá Rouret és l’encarregat de la conferència “El exilio catalán en México”.

MEXCAT també promourà la cultura catalana amb la projecció de pel·lícules com La por (2013) de Jordi Cadena, Fill de Caín (2013) de Jesús Monllaó, La plaga (2013) de Neus Ballús o El bosc (2012) d’Óscar Aibar. En el cartell, a més, hi ha previstes l’exposició “Artistas catalanes y universales”, la conferència “Mil años de arte: el arte catalán como constructor de identidad nacional” i varies degustacions gastronòmiques.

Del 6 d’agost al 3 de setembre

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"