Institut Ramon LLull

El Cambridge Film Festival convida sis produccions catalanes en la 34a edició

Cinema.  Cambridge, 28/08/2014

L’entitat Cambridge Film Trust organitza anualment un dels certàmens de cinema independent internacional més importants del Regne Unit i per tercer any consecutiu inclou representació catalana en la seva programació. Un total de sis pel·lícules de directors nascuts a Catalunya es projectaran del 28 d’agost al 7 de setembre en català i amb subtítols a l’anglès, en la secció Camera Catalonia.




La 34a edició del Cambridge Film Festival porta un total de sis directors catalans en cartell dins la secció Camera Catalonia. Seguint amb la idea de celebrar el cinema del passat, el present i el futur, el certamen projectarà tant pel·lícules catalanes recents com de fa uns quants anys. De fet, dues de les produccions convidades es podran veure per primera vegada al Regne Unit: la première de Tots volem el millor per a ella (2013) de Mar Coll està programada pel dijous 4 de setembre, mentre que Fill de Caín (2013) de Jesús Monllaó Plana s’estrenarà el dia següent.

Precisament Coll és una de les directores convidades al festival, juntament amb Cesc Gay i Hammudi Al-Rahmoun Font, directors de Ficció (2006) i Otel·lo (2012) respectivament, que també es projectaran durant el festival de cinema. D’altra banda, el professor Paul Preston està convidat a la projecció del documental Un poema a l’exili (2012) d’Alba Gómez Escudero. Els assistents al Cambridge Film Festival també podran veure Menú Degustació de Roger Gual (2013).

La presència catalana de sis pel·lícules al certamen rep el suport de l’Institut Ramon Llull en el marc de la promoció exterior de documentals i cinema que duu a terme l’entitat. El Cambridge Film Festival és un esdeveniment anual de renom a nivell internacional que s’ha guanyat el prestigi any rere any amb l’objectiu de donar una plataforma al cinema independent que intenta fer front a l’expansió de la indústria cinematogràfica nord-americana.

 

Programació de Camera Catalonia al Festival de Cambridge:

Menú Degustació, Roger Gual: 3 de setembre (11h i 21h)

Tots volem el millor per a ella, de Mar Coll: 4 de setembre (18.15h) i 5 de setembre (1h)

Fill de Caín, de Jesús Monllaó Plana: 5 de setembre (19.50h)

Ficció, de Cesc Gay: 6 de setembre (2.30h)

Un poema a l’exili, d’Alba Gómez Escudero: 6 de setembre (6.15h) i 7 de setembre (4h)

Otel·lo, de Hammudi Al-Rahmoun: 7 de setembre (1h)

Amb el suport de l’Institut Ramon Llull

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"