Institut Ramon LLull

La història d’amor de ‘10.000KM’ es podrà veure als cinemes nord-americans a l’octubre

Cinema.  Estats Units, 01/10/2014

La pel·lícula 10.000KM del director català Carlos Marques-Marcet es projectarà en 15 cinemes de diverses ciutats dels Estats Units a partir del proper mes d’octubre. El film, que ha rebut bones crítiques de reconegudes revistes nord-americanes, consagrarà així l’èxit aconseguit en múltiples festivals d’arreu del món. El llargmetratge està protagonitzat pels actors David Verdaguer i Natalia Tena.




Nova York, Los Angeles i Chicago es troben entre les 15 ciutats que a l’octubre projectaran 10.000KM. El film narra la història d’amor a distància dels dos protagonistes, Alexandra (Natalia Tena) –que marxa a Los Angeles– i Sergi (David Verdaguer) –que es queda a Barcelona. L’argument ha agradat a crítics d’arreu del món i la brillant interpretació dels dos actors els ha valgut el reconeixement en festivals de cinema com el SXSW a Austin. Precisament en aquest certamen és on una distribuïdora nord-americana va decidir comprar la cinta, Broad Green Pictures, que invertirà un milió de dòlars en publicitat als Estats Units.

El llargmetratge català també va tenir bona acollida a la passada edició del Festival de Cine de Màlaga, on va rebre cinc guardons, entre els quals la Biznaga d’Or a la Millor Pel·lícula. 10.000KM s’ha pogut veure també recentment al Melbourne International Film Festival. El debut de Carlos Marques-Marcet és una producció de Lastor Media en coproducció amb La Panda amb guió del propi director i de Clara Roquet. 

La cinta ja ha triomfat en festivals d’arreu del món

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"