Institut Ramon LLull

Kanga Valls (Kulbik): ‘Volem descriure els estats d’ànim que ens envolten dia a dia’

Escèniques.  Avinyó, 11/07/2014

Kulbik Dance Company, dirigida per Kanga Valls, presenta Cube Avignon à la Catalane, una obra que transcorre en un enorme cub imaginari. Aquest es transforma en funció de les emocions que tots coneixem o hem experimentat alguna vegada. Un lloc de línies inexistents on es concentren la llibertat i la seva negació. La curiositat, l’angoixa, el joc, l’amor i tantes altres emocions que ens acompanyen cada dia conviuen en un treball coreogràfic estudiat fins en els més mínims detalls. Dins del cub trobem quatre ballarins presoners que s’expressen a través d’un llenguatge que fusiona dansa de carrer, mim i poesia. És una obra despullada, de formes minimalistes i generosa en els gestos, un gran xoc visual. Kulbik Dance Company es va fundar el 2010 arran de la iniciativa de diversos membres de la companyia Estilo (2002/2008), dirigida per Kanga Valls. Kulbik fusiona hip-hop amb música electrònica, blues, jazz i reggae.  




Cube va ser la vostra primera obra i després heu estrenat Camins, al Mercat de les Flors. Quines diferències hi ha entre una i altra?

A Kulbik ens agrada fusionar la nostra dansa amb altres disciplines: a Cube em vaig inspirar en la poesia d’Ulises Paniagua i a Camins hem volgut crear una atmosfera basada en projeccions visuals. Cube es construeix a partir de peces independents dins un mateix context definit per estats d’ànim i mentals, i Camins està construït basant-se en un fil conductor narratiu amb la col·laboració del dramaturg Marc Montserrat.

Què voleu transmetre amb Cube?

Descriure amb el moviment característic de la companyia els estats d’ànim que ens envolten dia a dia com a individus i com a grup.

Heu passat de guanyar el programa televisiu Tú sí que vales a convocar multituds en escenaris com el Mercat de les Flors i ara a Avignon à la Catalane. Com valora l’evolució?

Sens dubte, molt positivament. Tú sí que vales ens va fer arribar al públic a casa, donar-nos renom i projectar-nos com a companyia. De totes maneres volem puntualitzar que el bagatge de Kulbik compta amb 12 anys de trajectòria fonamentats per un treball constant, que és el que ha fet evolucionar el nostre llenguatge. Estem molt satisfets amb el bon retorn del públic i seguirem treballant perquè els nostres espectacles omplin les sales i emocionin.

Quin considera que és l’element diferenciador respecte altres companyies de danses de carrer?

La fusió dels estils que treballem: hip-hop com a referent, teatre gestual i contemporani i, sens dubte, els detalls còmics que acompanyen cada obra.

Quines són les vostres expectatives de cara a Avinyó?

Difondre el nom de Kulbik a nivell internacional i construir una gira a territori francès on tenen una llarga tradició de hip-hop, fet que per nosaltres és tot un repte.

 

x04z13

Presenten Cube dins Avignon à la Catalane

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"