Institut Ramon LLull

L’arquitecte català Josep Ferrando exposa al Palazzo Bembo de Venècia dins la Biennal d’Arquitectura

Arquit. i disseny.  Venècia, 29/05/2014

Josep Ferrando, un dels arquitectes catalans amb més projecció internacional del moment, ha estat convidat a exposar el seu treball al Palazzo Bembo de Venècia en el marc de l’exposició col·lectiva “Time Space Existence” i dins els Eventi Collaterali de la Biennal d'Arquitectura de Venècia que s'inaugura el 7 de juny.




Una mostra que reuneix més de 100 arquitectes de 40 nacionalitats diferents, entre els quals destaca la participació dels premis Pritzker, Eduardo Souto de Moura i Foster+Partners. La seva proposta té per objectiu Mostrar i posar en valor els instruments de l’arquitecte a través del procés d’elaboració dels projectes. La mostra està organitzada per Global Art Affairs Foundation, una entitat sense ànim de lucre.

Per a l’arquitecte Josep Ferrando, “dibuixar i maquetar és descobrir” i en aquesta exposició ha volgut transmetre l’essència que condensa aquesta premissa. Per a això, i considerant que “allò que és fonamental en l’obra arquitectònica no només és l’obra construïda sinó també el procés” ha conceptualitzat una exhibició on es reflecteix la intensitat i la transcendència del procés mitjançant la confluència de dos camins: la projecció de documents intermedis que parlen d’una arquitectura decididament racional i d’una intensa identificació amb el context a través de la llum i la matèria, i la posada en escena de la gestació d’un seient amb i per a Figueras, empresa líder en seients per a col·lectivitats i guardonada amb el Premi Nacional de Disseny 2013 amb qui ha preparat l’exposició.

Aquest últim projecte, de durada de sis mesos, és un procés que l’arquitecte compartirà, setmana rere setmana, amb els visitants de l’exposició. En les projeccions, es mostraran pas a pas els estadis que sorgeixen des del concepte fins a la forma, i al catàleg que s’editarà amb motiu de la clausura es recolliran des dels esbossos inicials fins al prototip final: una butaca. Un relat sobre el procés de relació entre l’arquitecte, l’usuari i la indústria que es construirà durant el temps que l’exposició romandrà oberta.

Catalunya serà present als Eventi Collaterali amb el projecte Grafting Architecture, comissariat per Josep Torrents i Alegre i impulsat des de l'Institut Ramon Llull.

Dins una mostra col·lectiva organitzada per Global Art Affairs Foundation 

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"