Institut Ramon LLull

Pere Faura presenta tres projectes a la quarta edició del festival de dansa francès Ambivalence(s)

Escèniques.  Valence , 22/05/2014

El coreògraf i ballarí Pere Faura presenta una proposta triple al festival de dansa Ambivalence(s) que es celebrarà del dia 22 al 28 de maig a Valence (Dröme), un municipi del sud de França, i que aquest any porta com a títol (No) Sex (No) City. Al festival, Faura presentarà dos espectacles i oferirà un taller de dansa assistents. Ambivalence(s) és un festival de creació contemporània on la dramatúrgia i la ciutat i l’entorn es barregen i s’interroguen. En espais oberts i a l’aire lliure, es convida a artistes i espectadors a compartir l’espai públic i interaccionar amb aquest.




El primer espectacle que el coreògraf presentarà al festival és ‘Bomberos con grandes mangueras’, una actuació de hula-hop en solitari que es composa de gairebé quinze minuts de ball que emula una fantasia pornogràfica a través de l’esport. L’acompanyament musical de la peça és una fusió entre la música de Vivaldi i la banda sonora d’una pel·lícula X. La peça és una de les seleccionades per obrir el festival, el dia 22 de maig.

La segona proposta del coreògraf català és l’espectacle ‘Sin baile no hay paraíso’, (Pas de dance, pas de paradis) on es proposa imaginar que el cos d’Anna Pavlova, Gene Kelly, John Travolta i Anne Keersmaeker prenen possessió d’un sol cos per ballar solos llegendaris com El llac del cignes, Cantant sota la pluja, Febre de dissabte a la nit i Fase. Tot l’espectacle es converteix en un gran homenatge a l’art i a la història de la dansa, a partir de l’autocrítica amb malícia dirigida a la creació de la dansa contemporània. Ha estat un espectacle creat especialment pel festival i el públic podrà gaudir de la proposta del coreògraf i ballarí els dies 23 i 24 de maig. En tercer lloc, Pere Faura oferirà també un taller de dansa, obert a tots aquells que hi vulguin participar, els dies 24 i 25 de maig.

Pere Faura va néixer a Barcelona l’any 1980, on va estudiar música durant més de deu anys, centrant-se en el cant i la flauta travessera. Durant dos anys va cursar estudis teatrals a l’Institut del Teatre combinant-los amb els de ballet i dansa contemporània a Àrea, espai de dansa i creació. L’any 2002 es va traslladar a Amsterdam a estudiar-hi direcció coreogràfica a la School for new Dance Development on es va graduar quatre anys més tard. Després de cursar també un màster en coreografia, Faura ha participat en diversos projectes tant com a ballarí com a coreògraf. 

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"