Institut Ramon LLull

Diversos documentals catalans participen al festival canadenc Hot Docs i al festival Visions du Réel de Suïssa

Cinema.  Toronto, Nyon, 24/04/2014

Durant els mesos d’abril i maig tenen lloc dos dels festivals internacionals més prestigiosos del gènere documental, el Festival Hot Docs Canadian International Documentary que es celebra a Toronto, Canadà, i el Festival Visions du Réel que es celebra a Nyon, Suïssa. En el primer dels festivals, que tindrà lloc del 24 d’abril al 4 de maig, hi participen els documentals catalans Bugarach, Sobre la marxa, Demonstration i el curtmetratge El domador de peixos. Els dos primers documentals també participen al festival Visions du Réel que es celebrarà del 25 d’abril al 3 de maig. 




El documental Bugarach, dirigit per Ventura Durall (Nanouk Films, Televisió de Catalunya, Filmtank) compteirà a secció International Spectrum del festival Hot Docs. En el mateix festival però a la secció Next hi trobem el documental de Jordi Morató Sobre la marxa (La Termita Films, Universitat Pompeu Fabra). Mentre que Demonstration, el documental col·lectiu encapçalat pel director Victor Kossakvsky i els estudiants del Màster de Creació Documental de la Universitat Pompeu Fabra es projectarà a la secció Special Presentations també en el marc del festival canadenc. Per últim, a la secció Shorts del festival, hi participarà el curtmetratge El domador de peixos de Roger Gómez i Dani Resines (Cangrejo TV). El Hot Docs Canadian International Documentary Festival és el festival més important del contintent americà. Cada any, el festival presenta una selecció de 180 documentals tant de Canadà com d’arreu del món. El seu objectiu és promocionar  l’art del documental i crear oportunitats pels realitzadors de documentals.

El festival suís Visions du Réel ha programa dos produccions documentals catalanes que també participen al Hot DocsBugarach Sobre la marxa. El Festival és una de les cites més importants a nivell cinematogràfic, tant a Suïssa com a nivell internacional. Un dels objectius del certamen es promoure la trobada i el diàleg entre totes les formes de cinema (experimental, assaig, reportatges, investigació històrica...), actuant com a plataforma per mostrar una visió àmplia de les obres audiovisuals actuals i convertint-se en un plataforma de xarxa que reuneix cineastes, productors, compradors i distribuïdors d’Europa i d’arreu del món.

 

 

Festival Hot Docs Canadian International Documentary
Del 24 d'abril al 4 de maig


Festival Visions du Réel
Del 25 d'abril al 3 de maig
 

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"