Institut Ramon LLull

El Science Museum de Londres acull l’exposició ‘Stranger Than Fiction’ de Joan Fontcuberta

Arts.  Londres, 23/07/2014

El guardonat fotògraf català Joan Fontcuberta presenta la seva primera gran exposició al Regne Unit, Stranger Than Fiction, que s’exhibirà al Media Space del Science Museum de Londres entre els dies 23 de juliol i 9 de novembre i al National Media Museum de Bradford del 19 de novembre al 8 de febrer de l’any vinent. 




L’exposició està composta per una col·lecció reveladora de fotografies i objectes que motiven l’intriga dels visitants, qüestionant subtilment l’ús de la imatge fotogràfica com a prova, combinant narracions visualment atractives i l’humor inexpressiu. Destaquen unes sorprenents imatges de fòssils de sirenes i increïbles reportatges sobre fauna misteriosa. Stranger Than Fiction presenta sis relats conceptualment independents del cos de l’obra de Fontcuberta, transportant al públic a un univers visual en què allò real i allò imaginari es combinen creant un efecte sorprenent.

L’exhibició mostrarà algunes de les peces més conegudes de l’obra de Joan Fontcuberta, incloent fotografies, films, maquetes, informes científics i material efímer entrellaçats per a aquesta exposició que està co-comissariada per l’artista amb Greg Hobson, conservador de fotografies al National Media Museum. La galeria Media Space, de més de 550 metres quadrats, és un espai de col·laboració entre el Science Museum de Londres i el National Media Museum de Bradford, seu de la National Photography Collection.

Joan Fontcuberta, nascut a Barcelona l’any 1955, és fotògraf, artista plàstic i assagista i és  una de les figures més significatives de la fotografia contemporània. És professor d’Estudis de Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra i de la Universitat de Harvard de Cambridge (Massachusetts), funcions que exerceix simultàniament amb la seva carrera artística i la col·laboració amb diverses publicacions especialitzades en imatge. La seva obra és polièdrica, però sempre gira al voltant d’un mateix eix, la crítica a la versemblança de la fotografia, tant en formats narratius com documentals o socials. Ha guanyat un gran nombre de premis, un dels més importants l’any 2013, el premi de la Fundació Hasselblad, considerat el premi Nobel de fotografia.

L’exposició Stranger Than Fiction, produïda pel National Media Museum de Londres amb la col·laboració del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), és una de les activitats principals del programa internacional del Tricentenari, que impulsa la Generalitat de Catalunya. Els actes de l’eix internacional permeten donar a conèixer el millor del país a l’exterior: l’impuls creatiu, l’empenta econòmica i el caràcter inclusiu.

 

Informacions aparegudes a la premsa anglesa

- The Telegraph: Joan Fontcuberta: Stranger than Fiction, Media Space, review: 'poignant'

- Evening Standard: Joan Fontcuberta: Stranger than Fiction, Science Museum - exhibition review

- Design Week: Stranger Than Fiction at the Science Museum

- Curated London: Joan Fontcuberta: Stranger Than Fiction at the Science Museum

- Photo Monitor: Stranger than Fiction

- London Calling: Joan Fontcuberta: Stranger Than Fiction

- Londonist: Things To Do in London: Wednesday 23 July 2014

- HotShoe: Joan Fontcuberta: Stranger Than Fiction

- Film's not Dead: Joan Fontcuberta: Stranger Than Fiction - Media Space

 

Informacions aparegudes a la televisió xinesa

- CNC News

Dins els actes del Tricentenari, tindrà lloc del 23 de juliol al 9 de novembre a Londres i del 19 de novembre al 8 de febrer de 2014 a Bradford

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"