Institut Ramon LLull

Un simposi i una exposició celebren el llegat viu de l’artista Antoni Muntadas al MIT

Arquit. i disseny.  Massachusetts, 18/04/2014

Public Spaces? Lost & Found és el nom d’un simposi de dos dies i d’una exposició sobre el llegat viu de l’artista i educador Antoni Muntadas, que comparteixen l’objectiu de redefinir col·lectivament les idees d’espai públic i les seves múltiples funcions. El simposi es celebrarà els dies 18 i 19 d’abril el primer dels quals també s’inaugurarà l’exposició que està programada fins al 30 d’octubre. Els dos actes estan organitzats pels programes MIT Program in Art, Culture and Technology (ACT)  i el The MIT Center for Art, Science and Technology (CAST), de la universitat americana Massachusetts Institute of Technology (MIT), de Cambridge, Massachusetts, on es celebraran tant el simposi com la exhibició.




Public Spaces? Lost & Found investiga les definicions d’espai públic a través de diverses disciplines, eines i tàctiques per tal de reclamar la creació d’intervencions en l’espai públic a través de l’art i l’arquitectura. El simposi i l’exhibició neixen de la pràctica artística d’Antoni Muntadas i de la seva carrera docent al MIT, que va començar l’any 1977 quan va començar a col·laborar amb el Center for Advanced Visual Studies (CAVS) de la universitat. Al llarg de la seva trajectòria va estudiar diversos temes com per exemple el panorama dels mitjans de comunicació en l’espai públic i vàries dicotomies com per exemple subjectivitat i objectivitat i allò públic i allò privat. Va ser al CAVS on Muntadas va proposar el terme “paisatge mediàtic” per definir la presència cada vegada més gran del mitjans de comunicació, el material audiovisual i la publicitat en l'espai públic.

L’exposició i el simposi estan dirigits per Gediminas Urbonas, professor d’arquitectura  del programa ACT. Urbonas és també co-fundador de l’Urbonas Studio, una pràctica de recerca interdisciplinària que advoca per la reclamació de l’espai públic i de la imaginació cultural i política com a eina pel canvi social. Amb la programació dels actes sobre el llegat viu d’Antoni Muntadas s’ampliaran les discussions i les veus divergents en la teoria i la pràctica dels temes proposats, a través de textos i projectes que desafien o recolzen les idees d’identitat cultural mitjançant la documentació i l’anàlisi d’espais públics a través de diverses geografies i cultures de la història recent. Tant l’exposició com el simposi són activitats obertes al públic i en la que hi participaran estudiosos, artistes i arquitectes del MIT.

 

Podeu consultar el programa complet del simposi i l'exposició aquí

Public Spaces? Lost & Found analitza diversos discursos contemporanis crítics sobre les pràctiques artístiques en l’espai públic

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"