Institut Ramon LLull

La Fundació Ramon Llull abandera la presència de la llengua catalana a la fira Expolangues de París

Llengua.  París, 03/02/2014

La Fundació Ramon Llull liderarà la participació de la llengua catalana a la 32a edició de la Fira Internacional d’Idiomes i Cultures Expolangues de París, que se celebrarà del 5 al 8 de febrer. Després de diverses edicions en què la representació catalana l’assumia l’Institut Ramon Llull, enguany i arran d’un acord subscrit l’any passat entre el Ministeri de Cultura del Govern d’Andorra i l’IRL, l’assumeix l’entitat integrada pels diversos territoris de parla catalana.




La Fundació Ramon Llull hi serà present amb un estand, com s’ha fet en les darreres edicions de 2011-2013, en el qual s’oferirà informació sobre la llengua catalana i tots els territoris de parla catalana, el seu ensenyament a les universitats de França, el mètode d’aprenentatge en línia parla.cat i sobre les universitats que integren la Xarxa Vives. En el marc del programa d’activitats d’Expolangues, també s’impartiran classes inicials de llengua catalana adreçades als visitants que hi estiguin interessats i un taller de conversa adreçat a usuaris d’un nivell més avançat. Així mateix, el Servei de Política Lingüística del Govern d’Andorra ha fet una reedició del recull Entrelletres editat el 2012 per distribuir-lo els dies de la Fira. Es tracta d’un recull de poemes de Teresa Colom i Manel Gibert traduïts a 10 llengües diferents pels aprenents català del programa Voluntaris per la llengua, dels centres d’autoaprenentatge, de Formació d’adults, etc.

 

Participaran a la inauguració del dia 5 Montserrat Planelles, directora de Promoció Cultural i serveis Lingüístics del Ministeri de Cultura del Govern d’Andorra, i Joan Sans, cap del Servei de Política Lingüística del Govern d’Andorra, així com el director de l’Àrea de Llengua i Universitats de l’Institut Ramon Llull, Andreu Bosch. També ha confirmat la seva assistència l’ambaixadora d’Andorra a París, Maria Ubach Font, i la delegada del Govern de Catalunya a França, Maryse Olivé.

 

L’any 2010 la llengua catalana ser la llengua convidada d’honor en aquesta fira, amb un estand central i un programa d’activitats complementàries, amb la participació de totes les institucions que integren la Fundació Ramon Llull i la Xarxa Vives d’Universitats, sota la coordinació tècnica de l’Institut Ramon Llull.

 

Expolangues és la fira d’aprenentatge de llengües més rellevant d’Europa, que es va crear per promoure l’aprenentatge de les llengües estrangeres i fomentar el diàleg intercultural. És una excel·lent plataforma de promoció del multilingüisme, de trobada, d’intercanvi i de debat, que reuneix des de fa 30 anys els agents del mercat lingüístic i de l’àmbit institucional, professionals i particulars, que sempre ha comptat amb la participació dels Serveis de Traducció de la Unió Europea i de la Délégation Générale à la Langue Française et aux Langues de France del Ministeri de Cultura francès.

 

Hi participen anualment uns 180 expositors, que representen més de 80 llengües de tot el món, amb institucions d’uns 30 països. Hi exposen universitats, escoles i organismes de formació de llengües i d’organització d’estades lingüístiques, organismes de traducció i interpretació, editorials de mètodes d’aprenentatge de llengües, organismes institucionals, ambaixades, instituts i centres culturals de projecció internacional de les llengües i oficines de turisme. Dels gairebé 24.000 visitants anuals a la fira, 12.000 són professionals (ensenyants, directors de centres educatius, responsables de formació, directius d’empreses, editors, llibreters, traductors i intèrprets, etc.), al marge dels visitants del gran públic (joves, estudiants de batxillerat i universitaris, etc.).

x02z14

Fins ara la participació l’havia assumit l’Institut Ramon Llull

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"