Institut Ramon LLull

Els poemes de Maria Mercè-Marçal i Montserrat Abelló traduïts a l’anglès

Literatura.  Londres, 17/02/2014

El dia 14 de febrer l’editorial londinenca Francis Boutle Publishers va publicar, per primera vegada al Regne Unit, ‘Fifty Love Poems’ de Montserrat Abelló i ‘The body’s reason’ de Maria Mercè - Marçal. Les dues obres de les escriptores catalanes es publiquen en una edició bilingüe, que inclou els poemes originals en català i les traduccions a l’anglès. Tots dos llibres es presentaran a Barcelona el proper 20 de març a les 19h. a La Central-Mallorca en un acte que comptarà amb la presència de Montserrat Abelló.




‘The body’s reason’ (Raó del cos en l’edició original) és el llibre que Maria Mercè-Marçal va escriure durant el seu últim any de vida, quan l’escriptora lluitava contra el càncer, i és un diàleg entre la vida i la poesia, l’efímer i l’etern. L’obra va publicar-se per primera vegada l’any 2000,  dos anys després de la mort de l’escriptora. Ha estat traduïda a l’anglès per la traductora Noèlia Diaz-Vicedo.

Per altra banda l’editorial també publica ‘Fifty Love poems’ de Montserrat Abelló, una antologia poètica seleccionada dels diversos llibres que l’escriptora ha publicat durant la seva carrera literària de més de cinquanta anys. L’edició conté els poemes originals en català amb les traduccions que ha realitzat la pròpia autora a l’anglès. És la primera obra de Montserrat Abelló que es publica en l’idioma anglosaxó, i aborda temes amorosos, des de l’eròtica i el dolor per la pèrdua dels éssers estimats a la passió per viure i escriure.

Les dues antologies formen part d’una mateixa sèrie de llibres sobre llengües minoritàries a Europa editades per l’editorial anglosaxona. En els darrers anys ha publicat llibres en gallec, còrnic, romaní i planteja començar a realitzar traduccions en maltès.

Les dues traduccions arriben en un moment on la literatura catalana guanya presència en el mercat literari britànic, l’any passat van publicar-se diverses obres catalanes a l’anglès, com per exemple Maletes Perdudes de Jordi Puntí, La Mala Dona de Marc Pastor i aquest any s’ha publicat Els Sots Feréstecs de Raimon Caselles.

 

La presentació dels dos llibres serà el dia 12 de Març a l’Europe House de Londres

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"